
İzmir Valisi Elban'dan Yangın Açıklaması
İzmir Valisi Süleyman Elban, Menderes ve Seferihisar ilçeleri arasında çıkan orman yangını hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Yangının Sebebi ve Etkileri
Yangın nedeniyle Seferihisar ilçesinde bulunan 5 mahallenin tahliye edildiğini belirten Elban, kuvvetli rüzgar koşullarının hava operasyonlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.
Vali Elban, yangın koordinasyon merkezi olduğu nokta olan Seferihisar'ın Atatürk Mahallesi'nde yaptığı açıklamada, yangının saat 12.57'de Kuyucak Mahallesi'nde başladığını ve hızla yayılmaya devam ettiğini aktardı.
Rüzgarın Zorluğu
Elban, "70 ile 117 kilometre arasında değişen rüzgar hızı dolayısıyla hava araçlarımızın büyük bir çoğunluğu çalışamıyor. Sadece 12 ton su alabilen 2 büyük uçağımız düzenli olarak çalışıyor; helikopterlerimizi kullanma şansımız olmuyor," diyerek, mücadeledeki zorlukları anlattı.
Yangınla Mücadele Çalışmaları
Sahada toplamda 1113 kişilik bir kara ekibi, 122 arazöz, 74 su tankeri ve 84 iş makinesi ile müdahale edildiğini vurgulayan Elban, yangının gece yarısına kadar sürecek rüzgarla etkili olmaya devam edeceğini bildirdi.
Yangının nedeninin elektrik tellerinden kaynaklandığı değerlendiriliyor. Ancak bu konuyla ilgili kesin bilgiler henüz netleşmemiş durumda.
Tahliye Edilen Mahalleler
- Atatürk Mahallesi
- Cumhuriyet Mahallesi
- Orhanlı Mahallesi
- Payamlı Mahallesi
- Kavakdere Mahallesi
Cumhuriyet Mahallesi'nde bazı vatandaşların jandarma ekipleri tarafından evlerinden tahliye edildiği bildirildi. Ayrıca, yangın söndürme çalışmalarına Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da destek veriyor.
Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.
İzmir Valisi Süleyman Elban, Yangın koordinasyon merkezinin bulunduğu Seferihisar'ın Atatürk Mahallesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.
İzmir Valisi Süleyman Elban, Yangın koordinasyon merkezinin bulunduğu Seferihisar'ın Atatürk Mahallesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.