Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü Gecesi Düzenlendi

Diyarbakır Dernekleri Federasyonu, İzmir'de kültürel bir etkinlik düzenleyerek, iki şehir arasında gönül köprüsü inşa etti.

Yayın Tarihi: 22.05.2025 00:28
Güncelleme Tarihi: 22.05.2025 00:28

İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü Gecesi Düzenlendi

İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü Gecesi

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü" etkinliği, tarihi bir mekânda gerçekleşti.

Vali Elban'dan Anlamlı Mesaj

Programda, İzmir Valisi Süleyman Elban, "130 asırdır akan bir nehir, 33 medeniyet bir şehir Diyarbakır" sözleriyle etkinliğin anlamına dikkat çekti.

Elban, şu şekilde konuştu: "Öyle bir telaş içinde yaşıyoruz ki neredeyse ailelerimize ve en yakın arkadaşlarımıza zaman ayıramıyoruz. Dolayısıyla bu geceler, bizim için fırsat oluyor. Derneklerimizin ve federasyonlarımızın bu organizasyonlarına katılarak bu faaliyetlerin sürekliliğini sağlamakta fayda görüyorum. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Kültürel Birliktelik

Federasyon Başkanı Ahmet Alınca, etkinlikte İzmir'de Diyarbakır sıcaklığını yaşatacak bir kültürevini kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Gece'de, her iki şehrin yöresel halk oyunları sergilendi; katılımcılar seslendirilen şarkılara alkışlarla eşlik etti ve birlikte halay çektiler. Ayrıca, Vali Elban ve Alınca, federasyona destek veren iş insanlarına plaket takdim etti.

Katılımcılar

Programa, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve sanatçı İzzet Yıldızhan ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu tarafından "İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü"...

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu tarafından "İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü" gecesi organize edildi. Programa İzmir Valisi Süleyman Elban da (sağda) katıldı.

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu tarafından "İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü"...

Ege Bölgesi Diyarbakır Dernekleri Federasyonu tarafından "İzmir'den Diyarbakır'a Gönül Köprüsü" gecesi organize edildi. Programa İzmir Valisi Süleyman Elban da (sağda) katıldı.