Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Prenses Akiko Mikasa, Türkiye ziyaretinde Anıtkabir'i ziyaret ederek Atatürk'e saygılarını sundu.

Yayın Tarihi: 17.09.2025 11:41
Güncelleme Tarihi: 17.09.2025 11:42

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa'nın Anıtkabir Ziyareti

Türkiye'de temaslarda bulunan Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Ankara'daki önemli ziyareti sırasında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Saygı Duruşu ve Çelenk Bırakma

Beraberindeki heyetle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'nden yürüyüş yaparak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine ulaşan Prenses Akiko, burada Atatürk'ün anısına çelenk bıraktı ve düşünceli bir saygı duruşunda bulundu.

Defteri İmzaladı

Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Prenses, bu anlamlı ziyareti kayda geçirdi.

Türkiye Programı

15 Eylül'de İstanbul'a gelen Prenses Mikasa, Ankara'daki ziyaretlerinin ardından Kırşehir ve Şanlıurfa'da da çeşitli etkinliklere katılacak.

Heyette Kimler Vardı?

Prensesin Anıtkabir ziyaretine, Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko da eşlik etti.

Türkiye'de bulunan Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Ankara'daki temasları kapsamında...

Türkiye'de bulunan Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Ankara'daki temasları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Prenses Akiko, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve eğilerek saygı duruşunda bulundu.

Türkiye'de bulunan Japonya Altes Prensesi Akiko Mikasa, Ankara'daki temasları kapsamında...