
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlaması
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda kutlandı. Katılımcılar, Söğütlüçeşme ve Bahariye Caddeleri ile Siyami Ersek Hastanesi önünde gruplar halinde toplandı. Ellerindeki bayrak, döviz, flama ve pankartlarla etkinliğe katıldılar.
Polis Güvenlik Önlemleri
Bölgedeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti; polis ekipleri bazı sokak girişlerini bariyerlerle kapattı.
Protokol Konuşmaları ve Etkinlikler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, etkinlik alanında bir araya gelerek emekçileri selamladı. Protokol üyeleri konuşma yapmadan platformdan ayrıldığında, mitingde öğrenci, kadın ve emekli temsilcileri sahne aldı.
Özgür Özel'in Açıklamaları
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, miting alanında basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'deki sendikalaşma sorunlarına değindi:
"1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. Bir ülkede emek özgürse o ülke özgürdür."
Özel, Kadıköy'deki etkinliği düzenleyen dört sendikanın genel başkanları ile birlikte emekçileri selamladığını belirtti. "Sendikalar bugün yıllar sonra Kadıköy'deler ama hedef Taksim'dir," ifadelerini kullandı. Taksim Meydanı'nın özgürlüğü için mücadele ettiklerini vurguladı.
Sendikalı Olmanın Önemi
Özel, sendikasız işçilere çağrıda bulunarak, "Örgütlü işçi güçlüdür. Örgütlü işçinin hakkını kimse yiyemez," dedi. Sosyal adalet için örgütlenmenin şart olduğunu vurguladı.
Kanal İstanbul Tartışmaları
Bir gazetecinin Kanal İstanbul ile ilgili sorduğu soruya yanıt veren Özel, "Hodri meydan. Koyun İstanbul'a sandığı, Kanal İstanbul'u oylayalım," diyerek referandum çağrısında bulundu. Bu konuda Ulaştırma Bakanı'nın son açıklamalarını da eleştirdi.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelenler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda kutladı.
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde bir araya gelenler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda kutladı.