
Şakayık Üretiminde Kadın Girişimci Başarısı
Sivas'ın Suşehri ilçesinde, bir yıl önce hobi olarak şakayık çiçeği üretmeye başlayan Filiz Özcan, bu yıl 11 dönümlük alanda hasada başladı.
İlk Yıl Heyecanı
42 yaşındaki Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kiraladığı tarlada başlayan şakayık üretiminin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Ürettikleri bu değerli çiçeklerin, İstanbul, Trabzon, Ordu ve Amasya gibi illere gönderilmesinin sevincini yaşadığını ifade etti.
Girişimcilik Yolculuğu
Özcan, eşi ve oğlu ile birlikte aldıkları eğitimlerin ardından bu işe girişmeyi düşündüklerini belirtti. "Burada olmayan bir ürünle deneme yapmak istedik" diyen Filiz Özcan, şakayık bitkisinin maddi açıdan kendilerine olan katkısı ve görsel güzelliğiyle ev ekonomisine katkı sağladığını aktardı. "Her kadının yapabileceği, evinin geçimini sağlayabileceği bir çiçek bu" diye ekledi.
Ticari Hedefler ve Gelecek Planları
Şakayık çiçeklerinin her kökünden 3 veya 4 çiçek almayı hedeflediklerini belirten Özcan, toplamda 3 bin kökten 10-15 bin şakayık satışı yapmayı planladıklarını kaydetti. Ayrıca, sera yapmayı da düşündüklerini, yaz ve kış mevsiminde ilçede şakayık bitkisinin sürekli olmasını sağlamak istediklerini vurguladı.
Destekler ve Teşekkürler
Özcan, bu süreçte kendilerine destek veren Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu'na da teşekkür etti. Şakayık bitkisinin ilaç sanayisi ve kozmetik sektöründe de kullanıldığını belirten Özcan, gelecekte daha büyük başarılar elde etmeyi umuyor.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir yıl önce hobi olarak başladığı şakayık çiçeği üretimini 11 dönüm alana yayan kadın girişimci Filiz Özcan, hasada başladı.
Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir yıl önce hobi olarak başladığı şakayık çiçeği üretimini 11 dönüm alana yayan kadın girişimci Filiz Özcan, hasada başladı.