Kamuda Teknolojik Dönüşüm Hızlanıyor
İletişim Başkanlığı, teknolojik dönüşüm süreçlerinde önemli bir aktör olduğunu vurguladı.
Yapay Zeka ve İş Birlikleri
Buğra Ayan, iletişim alanındaki dönüşümü hızlandıran iş birliklerinin, özellikle TÜBİTAK gibi paydaşlarla gerçekleştirildiğini belirtti. AI SUMMIT ERZURUM2025 etkinliğine katılmak üzere Erzurum'da bulunan Ayan, TBMM’de yapılan yapay zeka sunumlarına değinerek, ilgili araçların Türkiye iletişim modeli altında ele alındığını ifade etti.
Yapay Zeka Okuryazarlığı ve Ürün Geliştirme
Ayan, kurum genelinde yapay zeka dönüşümünü sağlama çabasında olduklarını ifade ederek, "Yapay zeka okuryazarlığını artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Bu okuryazarlığı geliştirirken, iç kaynaklarımızla üreteceğimiz ürünleri kamuya aktarmayı planlıyoruz," dedi.
TÜBİTAK ile Stratejik Ortaklık
Ayan, TÜBİTAK Yapay Zeka Enstitüsü tarafından başlatılan Kamuda Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) programının, yapay zeka yeteneklerini geliştirme konusunda kurumlarla iş birliği yapacağını belirtti. CİMER’e yapay zeka entegrasyonunun TÜBİTAK’ın stratejik partnerliğinde yürütüleceğini belirten Ayan, bu tür iş birliklerinin kamu dönüşümünü hızlandıracağını vurguladı.
Sentetik Medya Çalıştayı
Ayan, İletişim Başkanlığı tarafından 7 Mayıs’ta düzenlenecek olan Sentetik Medya ve Enformasyon Güvenliği Çalıştayına da dikkat çekerek, burada yapay zeka tarafından oluşturulan içeriklerin iletişim ekosistemine olan etkilerinin ele alınacağını belirtti.
İletişim Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Buğra Ayan, başkanlık olarak kamudaki teknolojik dönüşümde önemli bir rol oynadıklarını belirterek, TÜBİTAK gibi paydaş kurumlarla hayata geçirilen iş birliklerinin kamuda dönüşümü hızlandırıldığını belirtti.
İletişim Başkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Buğra Ayan, başkanlık olarak kamudaki teknolojik dönüşümde önemli bir rol oynadıklarını belirterek, TÜBİTAK gibi paydaş kurumlarla hayata geçirilen iş birliklerinin kamuda dönüşümü hızlandırıldığını belirtti.