
Karabük Üniversitesi'nin Başarısı
Karabük Üniversitesi, Öğrenci Toplulukları İşbirliği ve Destek Programı'nda (ÜNİDES) toplamda 113 proje ile Türkiye genelinde birinci olmanın gururunu yaşadı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın Açıklamaları
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ÜNİDES programı çerçevesinde Karabük Üniversitesi'nin 4 dönem sonunda en fazla proje kabul eden üniversite olduğunu belirtti.
Kırışık, bu başarıyı öğrenci kulüplerinin yoğun çalışmasına bağlayarak, "Bu başarı, uyumlu bir çalışmanın sonucudur. Öğrenci kulüplerimiz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Araştırma Destek Koordinatörlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Genç Ofis ile birlikte hareket ederek bu başarıyı elde etmiştir," dedi.
Proje Yapma Kültürü ve Gelecek Vizyonu
Kırışık, programların öğrencilerin proje geliştirme becerilerini artırdığını vurgulayarak, "Öğrenciler, akıllarındaki kulüp hayallerini bu projelerle gerçeğe dönüştürüyor. Bu süreç, onlara işbirliği, takım çalışması ve uyum içinde çalışma kültürü gibi değerler kazandırıyor," şeklinde konuştu.
Öğrenci kulüplerinin ÜNİDES programlarına devam edeceğini belirten Kırışık, "Yenilikçi projelerle öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Başarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz," diyerek geleceğe dair umudunu dile getirdi.
Teşekkür Mesajı
Kırışık, bu başarıda emeği geçen öğrenci kulüplerine, danışman hocalara, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na, Genç Ofis'e, Araştırma Destek Koordinatörlüğü'ne ve destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Ayrıca, öğrenci hayallerini gerçeğe dönüştüren bu programı hayata geçiren Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da minnettar olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, üniversite öğrenci topluluklarının projelerine destek sağlamak amacıyla uygulanan Öğrenci Toplulukları İşbirliği ve Destek Programı'nda (ÜNİDES) 113 proje ile Türkiye birinciliğini elde etti.
Karabük Üniversitesi, üniversite öğrenci topluluklarının projelerine destek sağlamak amacıyla uygulanan Öğrenci Toplulukları İşbirliği ve Destek Programı'nda (ÜNİDES) 113 proje ile Türkiye birinciliğini elde etti.