
Karaman’da İki Beyazıt’ın Vakfıyla Toplu Sünnet Töreni Düzenlendi
Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü öncülüğünde, Karaman’da anlamlı bir toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Sultan II. Beyazıt’ın Amasya’da kurduğu vakfın hayır şartları dâhilinde yapıldı.
Sünnet Vakfının Önemi
Sultan II. Beyazıt’ın vakfı, Amasya’dan elde edilen gelirlerle Edirne, Amasya, Bursa ve İstanbul’da çeşitli hayır kurumları inşa ettirmiştir. Bu hayır projeleri arasında cami, medrese, imaret, darüşşifa ve köprüler yer almaktadır. Vakfın şartlarından biri ise çocukların sünnet ettirilmesi olmuştur.
Etkinliğin Detayları
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende, Aktekke Camisi’nde dua edilerek etkinliğe başlandı. Törenin ardından çocuklar ve aileleri konvoy eşliğinde Polisevi’ne doğru yola çıktılar.
Ödüller ve İkramlar
Programda, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, toplamda 25 çocuğa bisiklet ve gram altın hediye etti. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldıktan sonra Mevlidi Şerif okundu ve katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.
Karaman'da, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Çocuklar ve aileleri faytonlara bindirilerek konvoy oluşturuldu.
Karaman'da, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Çocuklar ve aileleri faytonlara bindirilerek konvoy oluşturuldu.