Kars ve Iğdır'da Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi
Kars ve Iğdır illerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gökkuşağı Tepeleri'nde bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye'nin doğusundaki Tuzluca ilçesinde bulunan bu muhteşem doğal güzellik, yüreklerinde vatan sevgisi olan 78 dağcıya ev sahipliği yaptı.
Etkinliğin Detayları
Yürüyüş, katılımcıların ellerinde Türk bayraklarıyla doğada gerçekleştirilerek "Cumhuriyet Yürüyüşü" adını aldı. Dağcılar, tepelerde Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak saygı duruşunda bulundular ve ardından İstiklal Marşı'nı hep birlikte okudular.
Davete Katılanların Yorumları
Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (KARSDAK) Başkanı Özfer Koçak, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Bayramı'nı kutladık ve bu özel günü geleceğimiz olan nesillere aktarmak için buradayız,” dedi.
Dağcılardan Merve Şamhal ise yürüyüşün son derece keyifli geçtiğini belirterek, "Bu etkinlik bizim için güzel bir anı oldu. Nice güzel yıllar dileriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle anıyoruz," şeklinde konuştu.
Kağızman Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Harun Ağdaş ise, "Cumhuriyet Bayramı için bölgedeki Kars, Iğdır ve Kağızman’ın ortak buluşma noktası olan Gökkuşağı Tepeleri'nde yürüyüş yaptık," dedi.
Kars ve Iğdır'da dağcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gökkuşağı Tepeleri'nde yürüyüş düzenledi.