Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kastamonu'da Eğitimde Yapay Zeka Buluşması

Kastamonu'da düzenlenen eğitim programında yapay zeka uygulamaları ve dijital dönüşüm ele alındı.

Yayın Tarihi: 20.10.2025 21:10
Güncelleme Tarihi: 20.10.2025 21:10

Kastamonu'da Eğitimde Yapay Zeka Buluşması

Kastamonu'da Eğitimde Yapay Zeka Buluşması

Kastamonu'da gerçekleştirilen "Eğitimde Yapay Zeka Buluşması" etkinliği, önemli bir teknoloji entegrasyonu ve eğitim dönüşümünü gündeme getirdi. Bu program, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) desteğiyle Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlendi.

Yapay Zeka ve Eğitime Entegrasyon

Etkinlikte, katılımcıların ilgisini çeken yapay zeka destekli robotlar sergilendi. Program kapsamında dijital dönüşüm, yenilikçi öğrenme yöntemleri ve yapay zekanın eğitim süreçlerine entegrasyonu gibi konular masaya yatırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün Vurguları

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığının yapay zeka politikaları doğrultusunda bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirtti. Gümüş, "Dünyanın hızlı bir teknolojik dönüşüm içinde olduğunu belirterek, 'Bu değişimi şekillendiren en önemli unsurlardan biri yapay zekadır'" dedi. Ayrıca, öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojiden yararlanmalarının artık bir gereklilik olduğunun altını çizdi.

Gümüş, bilgiye sahip olmanın tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, "Asıl önemli olan bilgiyi işleyip ürüne dönüştürebilmektir" şeklinde ifadelerde bulundu. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda büyük hedeflerinin bulunduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için teknolojinin insanı merkeze alan bir anlayışla kullanılması gerektiğini belirtti.

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç'in Açıklamaları

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç, yapay zekanın yaşamın her alanında yer aldığını belirtti. Genç, yapay zekanın gençler için büyük bir fırsat olduğuna değinerek, "Bugün bu teknoloji, sağlık, hukuk, mühendislik, sanat ve eğitim gibi birçok alanda aktif olarak kullanılmakta. Yapay zeka artık bir tercih değil, zorunluluktur" ifadelerini kullandı.

Akademik Sunumlar

Etkinlikte ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Samur ve TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Çağıltay tarafından yapay zeka temalı sunumlar gerçekleştirildi. Program, yapay zeka teknolojileri hakkında yapılan sunumların ardından sona erdi.

Kastamonu'da "Eğitimde Yapay Zeka Buluşması" programı gerçekleştirildi. Program, Sosyal Gelişmeyi...

Kastamonu'da "Eğitimde Yapay Zeka Buluşması" programı gerçekleştirildi. Program, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansının (KUZKA) desteğiyle, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından KUZKA konferans salonunda gerçekleştirildi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, programda konuşma yaptı.

Kastamonu'da "Eğitimde Yapay Zeka Buluşması" programı gerçekleştirildi. Program, Sosyal Gelişmeyi...