Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Katil İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor

Katil İsrail, Gazze'de sistematik bir şekilde soykırım yapıyor. Son 24 saatte ölenlerin sayısı 301 artarak 8 bin 306'ya yükseldi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki durumun kötüleştiğini ve kan dökülmesi 'kabusunun' sona ermesi için ateşkes çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 17:11
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Katil İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor

Katil İsrail Gazze'de Soykırım Yapıyor

7 Ekim'den bu yana Gazze'de sistematik bir şekilde soykırım yapıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarında son 24 saatte 301 kişi öldü ve toplam ölü sayısı 8 bin 306'ya yükseldi. Ölenlerin 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 236'sı kadın. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'deki durumun kötüleştiğini ve kan dökülmesi 'kabusunun' sona ermesi için ateşkes çağrısında bulundu. Guterres, 'Dünya, gözlerimizin önünde yaşanan insani felakete tanık oluyor' dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres Gazze'de

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal'ın daveti üzerine Nepal'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Guterres, Gazze'deki tüm rehinelerin serbest bırakılması konusundaki ısrarını sürdürdü ve Gazze'deki durumun her geçen saat daha umutsuz hale geldiğini belirtti. Guterres, İsrail'in insani bir duraklama yerine askeri operasyonlarını yoğunlaştırmasından üzüntü duyduğunu ifade etti.

Sivillerin Korunması Önemli

Guterres, savaş kanunlarının insan yaşamını korumak ve insani kaygılara saygı göstermek için açık kurallar koyduğunu belirtti. Gazze'de yaşayan 2 milyondan fazla insanın acımasız bombardımana maruz kaldığını ve temel ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığını söyledi. Guterres, insani ateşkesin imzalanması, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarına sürekli insani yardım sağlanması gerektiğini vurguladı.

Markaların İsrail'e Destekleri

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren bazı markaların ortaya çıktığı belirtildi. McDonald's ve Burger King gibi fast-food zincirlerinin İsrail askerlerine bedava ve indirimli yemek temin ettiği ifade edildi.