
Keban Baraj Gölü'ne Sazan Yavrusu Takviyesi
Elazığ'ın Keban ilçesinde, Keban Baraj Gölü'ne düzenlenen özel bir törenle 10 bin sazan yavrusu suya bırakıldı. Bu etkinlikte, Vali Numan Hatipoğlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen önemli açıklamalarda bulundu.
Tarım Bakanlığı'nın Çabaları
Vali Hatipoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın balıkçılık alanında ülke genelinde önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, "Türkiye'de iç su balıkçılığında lider konumda olduğumuzu ifade ederek, balık üretimini artırmaya yönelik çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini" vurguladı.
Keban Su Ürünleri Üretimi
İl Tarım ve Orman Müdürü Taşkesen, Keban Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nun önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Taşkesen, "Bu istasyonda 2025 yılı itibarıyla yaklaşık 20 milyon sazan yavrusunun üretileceğini ve bu yavruların 14 farklı ilin 48 su kaynağına balıklandırma amacıyla gönderileceğini" açıkladı.
Etkinliğe Katılan Protokol Üyeleri
Törene Keban Kaymakamı Furkan Atalık, Keban Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Celayir, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cemil Yatkın ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Cevat Yılmaz gibi birçok yetkili katıldı.
Elazığ'ın Keban ilçesinde, Keban Baraj Gölü'ne düzenlenen törenle 10 bin sazan yavrusu bırakıldı.