Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kenger Otu: Şifalı Bir Bitki

Kenger otu, şifalı bir bitki olup birçok hastalığa iyi gelir. Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi gelir. Kenger otunun kullanımı ve faydaları hakkında bilgi verilmektedir.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 17:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kenger Otu: Şifalı Bir Bitki

Kenger Otu Nedir?

Kenger otu, papatyagiller familyasından olan bir bitkidir. Kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi gelir. Kenger otu, kısa ve kalın gövdeli, tüylü ve damarlı yapraklara sahip bir bitkidir. Dikenli ve mor renkli çiçekleri bulunur. Kendine has sütü olan kenger otu, zorlu iklim koşullarında bile ayakta kalabilir.

Kenger Otu Nasıl Kullanılır?

Kenger otu, taze olarak tüketilebileceği gibi sakız formunda da çiğnenir. Ayrıca yemeklerde ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Köklerinden elde edilen sakızı diş eti sağlığı ve mide rahatsızlıkları için kullanabilirsiniz.

Kenger Otu Faydaları

Kenger otunun pek çok faydası vardır. Vücuttan toksinleri atar, diş etlerini kuvvetlendirir, kan şekerini dengeler, hazımsızlık ve mide şişliğini giderir, tansiyonu düzenler, kulak zarı sorunlarına iyi gelir, kanı temizler, halsizlik hissini ortadan kaldırır, cilt problemlerini giderir, safra kesesi taşlarının atılmasına yardımcı olur, migren ve baş ağrısını azaltır, damar tıkanıklığına iyi gelir.

Kenger Otu Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Kenger otu, migren, baş ağrısı, diyabet, mide ağrısı, tansiyon, vitiligo, diş eti rahatsızlıkları, saçkıran, safra yolu iltihabı, kulak zarı yırtılması, sivilce gibi cilt problemlerine iyi gelir.