
Kerkük'te Uluslararası Kitap ve Teknoloji Fuarı Başladı
Irak'ın Kerkük kentinde, Türkiye'den yayınevlerinin de katılımıyla düzenlenen Uluslararası Kitap ve Teknoloji Fuarı kapılarını açtı.
Fuarın Detayları
Kerkük Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği ile el-Vasıf Ticaret Şirketi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinlik, yerli ve yabancı onlarca yayıneviyle zenginleşiyor.
Fuarın Önemi
Kerkük Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği Başkanı Muhammet Hıdır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fuarın önemi, Kerkük'te ilk kez böyle bir etkinlik düzenlenmesidir. Bu durum, insanların kültüre ve okumaya yönelmesine katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.
Katılımcı Yayınevleri
Hıdır, Irak ile birlikte Türkiye, İran, Körfez ülkeleri ve Mısır gibi birçok ülkeden yaklaşık 60 yayınevinin bu fuara katılım göstermesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Fuar boyunca, yüzlerce Arapça, Türkçe ve Kürtçe kitabın sergilendiği belirtildi.
Fuar Süresi
Kerkük'teki Beyaz Ev Salonunda kitapseverlerle buluşan fuar, 2 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Irak'ın Kerkük kentinde Türkiye'den de yayınevlerinin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Kitap ve Teknoloji Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. Kerkük Edebiyatçılar ve Yazarlar Birliği ile el-Vasıf Ticaret Şirketi'nin ortaklaşa düzenlediği fuara yerli ve yabancı onlarca yayınevi katıldı.