Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırşehir'de 3 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Gölete Salındı

Kırşehir'de Aşıkpaşa Tabiat Parkı'na 3 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu bırakıldı.

Yayın Tarihi: 16.10.2025 13:30
Güncelleme Tarihi: 16.10.2025 13:30

Kırşehir'de 3 Bin Kırmızı Benekli Alabalık Gölete Salındı

Kırşehir'de Alabalık Salımı

Kırşehir'de Aşıkpaşa Tabiat Parkı'ndaki gölete, 3 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı.

Projenin Amaçları

Bu balık salımı, Kırşehir Valiliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildi. Amacı, doğal yaşamı desteklemek ve biyoçeşitliliği artırmaktır.

Valinin Açıklamaları

Vali Murat Sefa Demiryürek, "Sulak alanlardaki balık varlığını artırmaya çalışıyoruz," dedi. Ayrıca, il genelindeki su alanlarına yavru balık bırakma çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Demiryürek, ayrıca, "Aşıkpaşa Göleti'ndeki biyoçeşitliliği artırmak, canlılık kazandırmak ve ilerleyen zamanlarda olta balıkçılığı için hazırlık yapmak üzere bu alana 3 bin kırmızı benekli alabalığı bıraktık," ifadelerini kullandı.

DKMP Şube Müdürü Hasan Tezel'in Görüşleri

DKMP Kırşehir Şube Müdürü Hasan Tezel,: "Kırmızı benekli alabalıkların Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunabileceğini hatırlatmak isterim," dedi.

Tezel, alabalıkların ekosisteme katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Bolu Abant Üretme Çiftliği'nde üretilen bu balıkları göletle buluşturduk ve su sıcaklığının onlara uygun olduğunu ümit ediyoruz. İlerleyen yıllarda bu alanın örnek bir bölge olmasını hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

Kırşehir'de Aşıkpaşa Tabiat Parkı içindeki gölete, 3 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı....

Kırşehir'de Aşıkpaşa Tabiat Parkı içindeki gölete, 3 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı. Etkinliğe katılarak çalışmaları yerinde inceleyen Vali Murat Sefa Demiryürek, yavru balıkları gölete bıraktı.

Kırşehir'de Aşıkpaşa Tabiat Parkı içindeki gölete, 3 bin kırmızı benekli alabalık yavrusu salındı....