Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kırşehir'de Bilim Kafe Etkinliği: Tarım Uygulamaları Tanıtıldı

Kırşehir'deki tarım uygulamaları, Bilim Kafe etkinliğinde uzmanlar tarafından katılımcılara anlatıldı.

Yayın Tarihi: 27.06.2025 20:47
Güncelleme Tarihi: 27.06.2025 20:47

Kırşehir'de Bilim Kafe Etkinliği: Tarım Uygulamaları Tanıtıldı

Kırşehir'de Tarım Uygulamaları Anlatıldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda düzenlenen "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" etkinliği, Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Bölge genelinde üniversitelerin katılımıyla gerçekleştirilen "Bilim Kafe" aktivitesi kapsamında, katılımcılara tarım uygulamaları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Proje ve Uygulamalar Üzerine Bilgi Verildi

KAEÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Çınar, yaptığı açıklamada, Kırşehir'de üniversitenin liderliğinde yürütülen projeler sayesinde çiftçilere ve üreticilere rehberlik edildiğini belirtti.

Çınar, özellikle yem bitkileri, ceviz üretimi ve jeotermal seracılığın Kırşehir'in tarım alanında önemli ilerlemeler kaydetmesine katkıda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, alternatif ürünlerin yetiştirilmesinin de giderek arttığını vurguladı.

İklim Değişikliğinin Etkileri ve Çiftçi Danışma Hattı

Prof. Dr. Çınar, bölgedeki aşırı soğukların ve don olaylarının tarım üzerindeki etkilerine değinerek, Orta Anadolu'nun yağış azlığından çokça etkilendiğini ve bu durumun ekim ile hasat süreçlerini değiştirdiğini ifade etti.

Aynı zamanda, yakın zamanda hayata geçirilen "Çiftçi Danışma Hattı" ile akademik bilgilerin üreticilere doğrudan ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Çınar, bu hat üzerinden kendilerine gelen sorularda haftada 5-6 bildirim alındığını ve tümüne geri dönüş sağladıklarını ekledi.

Etkinlik Sonuçlandı

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Bülent Zafer Taş’ın da katıldığı etkinlik, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin ve vatandaşların yoğun ilgisiyle sona erdi. Katılımcılar, etkinlik boyunca sorularını sorma fırsatı buldu.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu...

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" başlıklı etkinlik düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu...

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) koordinasyonunda "Kırşehir'deki Tarım Uygulamaları" başlıklı etkinlik düzenlendi.