Kırşehir'de Cumhuriyet Coşkusu
Kırşehir'deki Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in ilanının yıl dönümünü kutlamak için özel bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, Cumhuriyet'in ilanını duyuran temsili gazeteyi vatandaşlarla paylaştılar.
Temsili Gazete Dağıtımı
Öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan temsili gazete, 27 öğrenci tarafından Cacabey Meydanı ve Ankara Caddesi'nde halka dağıtıldı. Öğrenciler, o dönemin kıyafetlerini giyerek gazete dağıtımını gerçekleştirdiler.
Öğretmenlerin Açıklamaları
Etkinliği organize eden öğretmenlerden Fırat Arslan, "Cumhuriyet'in 7'den 70'e kutlandığını göstermek için bu etkinliği gerçekleştirdik" diyerek, öğrencilerin Cumhuriyet'i öğrenmenin ötesinde deneyimleyeceklerini ifade etti.
Diğer bir öğretmen Yasemin Vurgun Dağlı ise, Cumhuriyet'in ilanını canlandıracaklarını belirterek, "O dönemin ruhunu da işlemek istedik. Çocuklarımız ellerinde gazetelerle, 'Yazıyor yazıyor, Cumhuriyet'in ilanını yazıyor' diyerek dağıtacaklar." şeklinde konuştu.
Öğrencilerin Görüşleri
Etkinlikte yer alan öğrencilerden Defne Gevrek, Arya Macar ve Aslı Ceren, Cumhuriyet ile ilgili gazete dağıtımında bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.
Öğrencilerin dağıttığı gazeteleri alan vatandaşlar ise etkinlikten memnun kaldıklarını belirterek çocukları tebrik ettiler.
Kırşehir'de anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet'in ilan edilişinin temsili gazetesini vatandaşlara dağıttı. Dönemin kıyafetlerini giyen 27 öğrenci, gazete dağıtımı için Cacabey Meydanı ve Ankara Caddesi'ne geldi.