Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kızılcık: Zayıflamaya Yardımcı Olan Şifa Deposu Bir Meyve

Kızılcık meyvesi, zayıflamaya yardımcı olan bir şifa deposudur. İçerdiği vitaminler ve özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, tokluk hissi verdirir ve yağları çözer. Kızılcık meyvesi tarçın ve karanfille birlikte tüketildiğinde kilo verme sürecini hızlandırır. Ayrıca çocuklarda sık enfeksiyonları önlemek için kuru meyve olarak kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 23.10.2023 17:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kızılcık: Zayıflamaya Yardımcı Olan Şifa Deposu Bir Meyve

Bir Bardağı Bile Cayır Cayır Yağ Yakıyor

Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen şifa deposu kızılcık meyvesi, fazla kilolarınızı kısa bir süre içerisinde kaybetmenize yardımcı olabilir. Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcıkta bağışıklık sistemini güçlendiren A, C, E ve K vitaminlerinin yüksek miktarda olduğunu ifade etti.

Magnezyum ve Kalsiyum İçeren Bir Meyve

Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcığın magnezyum ve kalsiyum içeren bir meyve olduğunu söyledi. Türkiye’de yabani olarak çok sayıda kızılcık meyvesi bulunduğunu anlatan Arıca, aşılı kızılcık meyvelerinin Yalova, Bursa ve Malatya çevresinde sık olarak üretildiğini kaydetti.

Zayıflamaya Yardımcı Özellik

Bu meyvenin zayıflatıcı özelliğine vurgu yapan Prof. Dr. Arıca, kızılcığın tokluk hissi verdirici, ödem artırıcı ve yağ çözücü özelliklere sahip olduğunu belirtti. Kızılcık meyvesi, tarçın ve karanfili bir arada bulundurup 2 litre suda kaynatıldıktan sonra ılıtılarak her sabah aç karnına 2 bardak su içildiğinde, 1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verilebileceğini söyledi.

Kilo Vermeye Yardımcı

Prof. Dr. Arıca, kızılcığın kilo vermeye yardımcı olduğunu söyleyerek, kızılcığın şerbet olarak veya kuru meyve olarak kullanılabileceğini ve çocuklarda sık enfeksiyonları önlemek için kuru meyvesinin birkaç kez kullanılabileceğini önerdi.