
KKTC'de TDT Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı Yapıldı
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi'nin 17. toplantısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Girne kentinde gerçekleştirildi. Toplantıya, TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ve birçok üye ülkenin temsilcileri katıldı.
Toplantıdan Önemli Mesajlar
Toplantıda konuşan Yıldırım, Türk Orta Asya devletlerinin Avrupa Birliği ile yaptığı anlaşmanın ardından ortaya çıkan iddiaların Türk kamuoyunda olumsuz etkiler bıraktığını belirtti. Yıldırım, "Bu haberlere en güzel cevap, bugün gerçekleştirilen toplantıdır," dedi.
Binali Yıldırım, KKTC'li yetkililere teşekkür ederek, toplantının kardeşlik ve karşılıklı saygı temelinde yapıldığını ifade etti.
Geleceğin Adımları
Yıldırım, TDT'nin KKTC ile ilişkilerini pekiştireceğini vurgulayarak, 20 Mayıs'ta Budapeşte'de yapılacak gayri resmi liderler zirvesinin detaylarını paylaştı.
Ortak Projeler ve Stratejiler
Toplantıda, Ortak Alfabe ve Ortak Tarih Çalışması projeleri hakkında bilgi verildi. Yıldırım, Ortak Alfabe projesinin tamamlandığını ve üye ülkelerin kendi inisiyatifleriyle sürece devam edeceğini aktardı.
Ortak Tarih Çalışması’nın da devam ettiğini belirten Yıldırım, konunun uzmanlarıyla birlikte yürütüleceğini kaydetti.
Teknolojik İşbirliği
Toplantının ardından düzenlenen etkinlikler kapsamında, TÜRKSAT yetkilileri de düşük irtifalı iletişim uyduları hakkında bilgilendirme yaptı. Bu uyduların Türk devlerinin coğrafyasında ortak bir proje geliştirilmesinde önemli rol oynayacağı ifade edildi.
Teşekkürler ve İleriye Dönük Umutlar
Son olarak, KKTC’nin TDT içindeki rolünün artırılması adına üye ülkelerden destek beklediğini ifade eden Yıldırım, toplantıya katılan herkese teşekkür etti. KKTC Aksakalı İsmail Bozkurt da katılımcılara teşekkür ederek temsilcilik taleplerini dile getirdi.
KKTC'nin Girne kentinde bir otelde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı sona erdi. Toplantıya TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım (solda), TDT yetkilileri ve farklı kurum temsilcileri katıldı.
KKTC'nin Girne kentinde bir otelde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı sona erdi. Toplantıya TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım (solda), TDT yetkilileri ve farklı kurum temsilcileri katıldı.