
Yeni Uçuş Protokolü İmzalandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hava yolu ulaşımını ucuzlatma hedefiyle, Ada Kıbrıs Projesi çerçevesinde Türk Hava Yolları (THY) ve AJet ile yeni bir protokol imzalandı.
İmza Töreni Detayları
Protokol imza töreni, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler ve Başbakan Ünal Üstel'in katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Beyaz Salon’da gerçekleştirildi. Protokol, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla Başbakan Ünal Üstel ve THY Yönetim Kurulu ile İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat arasında imzalandı.
Hedefler ve Uygulamalar
Bu protokol, KKTC'ye hava yolu ulaşımını daha ucuz hale getirmek amacı güdüyor. AJet, Ercan Havalimanı'ndan Türkiye'nin büyük şehirlerine düzenleyeceği "shuttle" seferleri ile bu hedefi gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, uçuş fiyatlarının üst tavanı 6 bin lira olarak belirlenirken, AJet'in seferlerinde kullanılacak uçakların "Ada Kıbrıs" logosuyla hizmet vermesi planlanıyor.
Uçuş Bilgileri
KKTC ile THY ve AJet arasında imzalanan protokol kapsamında, 26 Temmuz’da Londra’da gerçekleştirilecek tanıtımın ardından, Londra (Stansted) ve Ercan arasında gidiş-dönüş bilet fiyatı 250 avro olarak belirlenmiştir.
KKTC Cumhurbaşkanı'nın Açıklamaları
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, protokolün KKTC ulaşımına önemli katkı sağlayacağını belirtti ve THY ile AJet'e teşekkür etti. Tatar, "Atılan bu adımlarla turizm sektörünün rekabet gücü artacaktır." dedi. Ercan Havalimanı’ndaki yeni terminal yatırımı sayesinde uçuş ve yolcu trafiğinde yaşanan büyük artışa da dikkat çekti.
THY’nin Destek Açıklamaları
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Ada Kıbrıs Projesi'ne destek vermekten gurur duyduklarını ifade etti. Bolat, KKTC’nin yalnızca bir turizm destinasyonu değil, ortak tarih ve kültüre sahip bir kardeş vatan olduğunu belirtti. Ayrıca, İstanbul- KKTC hattında her gün iki özel seferle günde toplam yedi uçuş gerçekleştireceklerini duyurdu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) hava yolu ulaşımını ucuzlatarak kolaylaştırmak amacıyla, Ada Kıbrıs Projesi kapsamında KKTC ile Türk Hava Yolları (THY) ve AJet arasında protokol imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Beyaz Salon’da düzenlenen törende, protokolü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın (ortada) huzurunda Başbakan Ünal Üstel (solda) ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat (sağda) imzaladı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) hava yolu ulaşımını ucuzlatarak kolaylaştırmak amacıyla, Ada Kıbrıs Projesi kapsamında KKTC ile Türk Hava Yolları (THY) ve AJet arasında protokol imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Beyaz Salon’da düzenlenen törende, protokolü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın (ortada) huzurunda Başbakan Ünal Üstel (solda) ile THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat (sağda) imzaladı.