Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Klozette Oluşan Sarı Lekeleri Temizleme Tekniği

Klozette oluşan sarı lekeler ve koku rahatsız edici olabilir. İşte klozetteki lekeleri temizlemek için etkili bir yöntem.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 18:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Klozette Oluşan Sarı Lekeleri Temizleme Tekniği

Klozette Oluşan Sarı Lekeler ve Koku

Klozette oluşan sarı lekeler ve koku rahatsız edici olabilir. Sizi bu sorundan kurtaracak bir formülümüz var. İşte o temizlik sırları:

Klozetin Neden Oluşan Sarı Lekeleri

Sarı lekelerin klozette oluşmasının nedenleri çeşitli olabilir. Bunlar arasında suyun yüksek demir içeriği, klorlu temizlik maddelerinin kullanımı, kireç birikimi, ya da bakteri ve mantar gibi mikroorganizmaların üremesi yer alabilir. Klozetin düzenli olarak temizlenmesi ve doğru temizlik ürünlerinin kullanılması bu tür lekelerin oluşmasını önleyebilir.

Klozetteki Lekeleri Temizleme Tekniği

Sabah.com.tr sitesinde klozette oluşan lekeleri ortadan kaldıran en etkili yöntem paylaşıldı. İşte bilmeniz gereken o yöntem:

  1. Klozete yaklaşık 1 bardak sirke dökün ve klozet fırçasıyla çevirin. Yaklaşık bir dakika zemine oturmasına izin verin.
  2. Klozete yaklaşık 1 bardak kabartma tozu ekleyin, ardından 1 ila 2 bardak sirke daha ekleyin. Bu bir köpürme yaratacaktır. Çözeltiyi yaklaşık 10 dakika bekletin.
  3. Çözeltiyi klozetin her yerine uygulamak için bir tuvalet fırçası kullanın ve çözeltiyi su hattının üzerindeki lekelere uyguladığınızdan emin olun. Tuvaleti yıkamayın.
  4. Sirke ve soda solüsyonunu leke gidene kadar bir veya iki kez daha çalkalayarak 30 dakika kadar bekletin.
  5. Leke kalırsa, tuvalet fırçası veya sert kıllı naylon bir fırça ile ovalayın. Durulamak için tuvaleti yıkayın.