Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kocaeli'de Düzensiz Göçmenlerle Mücadele Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kocaeli'de geçtiğimiz ay 435 düzensiz göçmen sınır dışı edildi. Valilik toplantısında güvenlik önlemleri ele alındı.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 15:10
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 15:10

Kocaeli'de Düzensiz Göçmenlerle Mücadele Hız Kesmeden Devam Ediyor

Kocaeli'de Düzensiz Göçmenlere Yönelik Operasyonlar

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, kentte gerçekleştirilen düzensiz göçle mücadele çalışmalarına dair önemli bilgiler paylaştı. Geçtiğimiz ay, 435 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği açıklandı.

Güvenlik ve Asayiş Toplantısı

Valilikte düzenlenen İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı'nda, terör, organize suç örgütleri, kaçakçılık, asayiş ve uyuşturucu ile mücadele gibi konular ele alındı. Vali Aktaş, terörle mücadele kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerinin başarılı operasyonlar yaptığını vurguladı.

Kişiye Karşı İşlenen Suçlarda Düşüş

Aktaş, haziran ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 5 zanlıdan 2'sinin tutuklandığını, 3'ünün ise sınır dışı edildiğini kaydetti. Ayrıca, kişiye karşı işlenen suçlarda bir önceki aya göre bir azalma yaşandığını belirtti.

Aranan Kişilere Yönelik Operasyonlar

Aktaş, haziran ayında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından toplam 366 kişinin yakalandığını açıkladı. Bu kişiler, hapis cezası almış olan ve yakalanmamış durumdaki suçlulardı.

Düzensiz Göçle Mücadele Süreklilik Arz Ediyor

Vali Aktaş, düzensiz göçle mücadelede kolluk kuvvetleri ile birlikte İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün de faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, haziran ayında 337 düzensiz göçmen tespit edildiğini ifade etti. Düzensiz göçmenlerle ilgili yasal işlemlerin hemen yapıldığını, aynı dönemde 435 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye genelinde olduğu gibi Kocaeli'nde de Suriye'ye gönüllü dönüşlerin sürdüğünü söyledi.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş (ortada) İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı'nda, kentte...

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş (ortada) İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı'nda, kentte geçen ay 435 düzensiz göçmenin yakalanarak sınır dışı edildiğini bildirdi.