Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

KÖMÜRDER Başkanı Polat'tan Yerli Kömür Değerlendirmesi

Yerli kömür üretimi, Türkiye'nin cari dengesine önemli katkılar sağlıyor. KÖMÜRDER Başkanı Polat, yeni düzenlemeyi destekliyor.

Yayın Tarihi: 30.10.2025 11:41
Güncelleme Tarihi: 30.10.2025 11:41

KÖMÜRDER Başkanı Polat'tan Yerli Kömür Değerlendirmesi

KÖMÜRDER Başkanı Polat'tan Yerli Kömür Değerlendirmesi

Muzaffer Polat, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı olarak, yerli kömürden elektrik üreten santrallere 31 Aralık 2029’a kadar alım garantisi sağlanmasıyla ilgili yeni teşvik düzenlemesini değerlendirdi.

Polat, yaptığı yazılı açıklamada bu düzenlemenin enerji arz güvenliği ve ekonomik bağımsızlık açısından son derece önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ayrıca, düzenlemenin yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması ve kömür sektöründeki özel işletmelerin finansal sürdürülebilirliğine destek olacağını belirtti.

Türkiye'nin uzun yıllardır karşılaştığı cari açığın en büyük nedenlerinin başında enerji ithalatının geldiğini hatırlatan Polat, "Enerji maliyetlerimiz ve döviz çıkışlarımız artmaktadır. Ancak, yerli kömür üretimimiz sadece son 5 yılda ülkemizin cari dengesine 50 milyar dolardan fazla katkı sağladı. Yerli kömür, Türkiye'nin enerji arz güvenliği ve ekonomik bağımsızlığı açısından vazgeçilmez bir kaynaktır." yorumunu yaptı.

Polat, yeni düzenlemenin yerli kömür üretimini artıracağına, istihdamı koruyacağına ve bölgesel kalkınmayı destekleyeceğine inandığını vurguladı. Türkiye'deki kömür santralleri ve işletmelerde toplamda 50 bin doğrudan, 200 bin dolaylı çalışan bulunduğunu belirtirken, KÖMÜRDER olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a teşekkürlerini sundu.

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı Muzaffer Polat, yerli kömürden elektrik...

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı Muzaffer Polat, yerli kömürden elektrik üreten santrallere 31 Aralık 2029’a kadar alım garantisi sağlanmasına yönelik teşvik düzenlemesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.