
Hatay'daki Orman Yangınına Çocuklardan Destek
Hatay'ın Antakya ilçesinde bir süredir devam eden orman yangını, yerel halkın ve çocukların dayanışmasıyla yanıt buluyor. Yangınla etkili bir şekilde mücadele eden ekipler, konteyner kentte kalan çocukların desteğiyle daha fazla suya ulaşabiliyor.
Yangın Bölgesinde Çocukların Dayanışması
Karaali Mahallesi'nde dünden bu yana devam eden orman yangını, Oğlakören, Üçgedik ve Alazi mahallelerine de sıçradı. Yangın söndürme çalışmaları hem karadan hem de havadan aralıksız sürdürülen bir faaliyetle devam ediyor. Yangın bölgesine su taşımak amacıyla bir tanker, uluslararası yardımlaşma kapsamında oluşturulan Kore Dostluk ve Kardeşlik Konteyner Kenti'ne yönlendirildi.
Çocukların Aktif Katkısı
Burada kalan çocuklar, pet şişelere su doldurarak tankerin hizmetine sunulmasına katkıda bulundular. Bu anlar, ekiplerin mobil kameralarıyla kaydedildi ve çocukların yardımcı olma istekliliği gözler önüne serildi.
12 yaşındaki Mustafa Turan, "Tankerleri görünce hemen yardım etmek için koştum," dedi. Yangını söndürmelerine yardımcı olduklarını ifade eden Turan, "Tankerler sürekli su götürüyor, biz de konteynerdeki arkadaşlarımızla su doldurduk," dedi.
11 yaşındaki Murat Sarıoğlu ise, "Arkadaşlarımla birlikte tankerlere su taşıdık. 7 tanker doldurduk ve bazı insanlar hortumlarıyla bize yardıma geldi," diyerek çalışmalara katılmanın kendilerini mutlu ettiğini aktardı.
Yangın, öncelikle Karaali Mahallesi'nde bilinmeyen bir nedenle başladığı, ardından kuvvetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki üç mahalleyi etkilemiştir.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde dünden bu yana süren orman yangınına müdahale eden ekiplerin su tankerine konteyner kentte kalan çocuklar pet şişelere su doldurarak, tankerin doldurulmasına destek verdi.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde dünden bu yana süren orman yangınına müdahale eden ekiplerin su tankerine konteyner kentte kalan çocuklar pet şişelere su doldurarak, tankerin doldurulmasına destek verdi.