Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konya'daki Deprem Üzerine Bilgilendirme

Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya'daki depremin endişe verici olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 15.05.2025 18:21
Güncelleme Tarihi: 15.05.2025 18:21

Konya'daki Deprem Üzerine Bilgilendirme

Konya'daki 5,2 Büyüklüğündeki Deprem Üzerine Açıklama

Konya Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Fetullah Arık, Kulu ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Arık, depremin ardından vatandaşların paniğe kapılmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Bu tarz depremlerde büyük etkiler beklemiyoruz," dedi.

Deprem Riski ve Bölgedeki Fay Durumu

Profesör Arık, Konya'nın diğer illere göre daha az deprem riski taşıdığını belirtti. Kulu ilçesindeki depremin, Tuz Gölü’nün batısındaki faya bağlı olduğunu ifade eden Arık, bölgedeki fayların durumunu şu şekilde açıkladı:

"Burada fayların varlığı biliniyor ancak, depremin meydana geldiği alanda çok fazla aktif fay gözlenmiyor. Bu yüzden, bu tür depremleri olağan kabul edebiliriz. Yine de dikkatli olmakta fayda var. Bu depremi tek başına değerlendirebiliriz; geçtiğimiz günlerde Cihanbeyli ile Kulu arasında da benzer bir durum görüldü."

Hazırlıklı Olmak Önemli

Arık, depremlerin ne zaman olacağını tahmin etmenin zor olduğunu, bu nedenle her zaman deprem ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fetullah Arık...

Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fetullah Arık, Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.