Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Konya'daki Tarihi Hamam Su Müzesi Oluyor

Konya'nın 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, restore edilerek su müzesi haline getiriliyor.

Yayın Tarihi: 27.03.2025 12:25
Güncelleme Tarihi: 27.03.2025 12:25

Konya'daki Tarihi Hamam Su Müzesi Oluyor

Konya'da Tarihi Bir Dönüşüm

Meram bölgesinde yer alan Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, 600 yıllık tarihi geçmişiyle restore edilerek su müzesi olarak yeniden hayata geçiriliyor.

Restorasyon Süreci Devam Ediyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, tarihi hamamda sürüyor. Tarihi Meram Köprüsü yakınında bulunan bu yapının yenilenme süreci, Uğur İbrahim Altay tarafından yerinde incelendi.

Başkan Altay'dan Açıklama

İncelemenin ardından açıklama yapan Altay, 1424 yılında Karamanoğulları Beyliği döneminde inşa edilen hamamın restorasyon çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti. "Yapıya yük oluşturan betonarme kütlelerden ayrıştırma işlemiyle başladık ve çevresindeki drenaj bölgelerini de hallettik. İç kısımdaki tuğlaların ortaya çıkarılmasıyla ilgili önemli bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

Müze Projesi ve Çevresel Duyarlılık

Altay, Konya'nın kuraklık sorununa dikkat çekerek, "İnşallah bayramdan sonra kurşunlama ve kumlama işlemlerini tamamlayacağız. İçinde su müzesi yapılacak olan hamam, ziyaretçilere suyun önemini anlatacak dijital bir alan sunmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Konya'daki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Konya'daki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek su müzesi haline getirilecek.

Konya'daki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Konya'daki 600 yıllık Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek su müzesi haline getirilecek.