Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Kartı Faizleri Vatandaşları Zor Durumda Bırakıyor

Kredi kartı faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte küçük görünen borçlar bile büyük sorunlara yol açabiliyor. Uzmanlar, kredi kartı borcu olan vatandaşları faizler konusunda uyarıyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 02:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kredi Kartı Faizleri Vatandaşları Zor Durumda Bırakıyor

Kredi Kartı Faizlerinin Vatandaşları Zor Durumda Bıraktığı Uzmanlar Tarafından Uyarıldı

Kredi kartı kullanan birçok vatandaşın faiz oranlarından haberdar olmadığı belirtildi. Kredi kartı borcunu zamanında ödeyenlerin ise şanslı olduğu ifade edildi. Faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte küçük görünen borçlar bile büyük sorunlara yol açabiliyor.

Kredi Kartı Kullanımının Artmasıyla Borçlar da Artıyor

Gündelik ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartını kullanan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumunun verilerine göre bireysel kredi kartı kullanım hacmi toplamda 978 milyar lirayı buldu. Geçen yıla göre kredi kartı harcamalarında yaklaşık 3 katlık bir artış yaşandığı belirtildi.

Kredi Kartı Kullanımında Bilinçli Olmak Önemli

Kredi kartlarının en çok yanıltıcı özelliği, kart sahiplerinin limiti kendi parası gibi düşünmesidir. Oysa kredi kartı limiti, bankaların bir bireye tanıdığı kredi hakkıdır ve harcamalar sonrası faiziyle birlikte geri ödenmelidir. Kredi kartı borcunu zamanında ödememek ise faiz ve vergi gibi ek maliyetlere yol açar.