Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kripto Analisti Benjamin Cowen, Bitcoin'in Nisan 2024'te Gerçekleşecek Halving Öncesi Düşebileceğini İddia Ediyor

Kripto analisti Benjamin Cowen, Bitcoin'in Nisan 2024'te gerçekleşecek halving öncesi önemli bir fiyat düşüşü yaşayabileceğini iddia ediyor. Cowen'a göre, Bitcoin'in daha önceki halving dönemlerinde gördüğü fiyat düşüşleri, gelecekte de benzer bir döngünün yaşanabileceğine işaret ediyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 07:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Kripto Analisti Benjamin Cowen, Bitcoin'in Nisan 2024'te Gerçekleşecek Halving Öncesi Düşebileceğini İddia Ediyor

Geniş çapta takip edilen kripto analisti Benjamin Cowen, bir süredir yaptığı Bitcoin (BTC) düşüş tahminleriyle gündeme geliyor.

Analist en güncel açıklamasında Bitcoin'in (BTC) Nisan 2024'te gerçekleşmesi beklenen halving etkinliğinden önce önemli bir fiyat düşüşü görebileceğini söyledi.

Cowen'ın iddiası, Bitcoin'in daha önceki halving dönemlerinde gördüğü fiyat düşüşlerine dayanmaktadır. Bu halvin öncesi dönemlerde, Bitcoin fiyatlarının %50'ye kadar gerilediği görülmüştür. Bu nedenle Cowen, bu tarihsel verileri incelediğinde, gelecekte benzer bir döngünün yaşanabileceğine inanmaktadır:

Analist böyle bir seviyeyi özel olarak açıklamasa da Bitcoin'in son zirvesinden %50'lik bir düşüş onu 15.000 dolara yakın bir seviyeye gönderecektir.

Halving, Bitcoin'in algoritması gereği her dört yılda bir gerçekleşen bir olaydır ve bu süreçte madencilerin her bir blok için aldıkları ödüller yarıya indirilir. Bu olayın piyasa dinamikleri üzerinde büyük etkisi olduğu uzun süredir bilinmektedir.

Bunların yanında Benjamin Cowen'ın Bitcoin fiyatı konusundaki düşüş tahminlerinin arkasındaki bir diğer neden, kripto piyasasındaki likidite sorunlarıdır.

Bitcoin ile ilgili endişem de, likiditenin altcoin piyasasından çıkması. Altcoin'lerin satın alma gücü düşüyor ve bunun bir noktada Bitcoin'i de etkilediğini düşünüyorum. Toplam piyasa değerine bakın. Eğer alana çok fazla yeni para geliyorsa, neden toplam piyasa değeri Şubat ayındaki ve Ağustos 2022'dekiyle aynı?

Bu alana gerçekten çok fazla yeni para gelmiyor, temel olarak sadece altcoin piyasasından Bitcoin'e para aktarılıyor ve bunun ana itici güçlerinden biri de Ethereum. ETH/Bitcoin çiftinde neler olduğuna bir bakın. Şu anda çöküyor. Daha önce de söyledim, bu sadece bir dağıtım aşamasına benziyor.