KTÜ'ye Hoş Geldin Etkinliği
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'KTÜ'ye Hoş Geldin' etkinliğine katılan öğrencilere, 3 ton hamsi ikram edildi. Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Alanı'nda gerçekleştirildi ve katılan öğrenciler, sosyal faaliyetlerin tanıtıldığı stantları gezip şenlik alanında horon teptiler.
Etkinlikte Sunulan Hamsi İkramı
Öğrencilere, ızgaralarda pişirilen hamsi ikram edilerek Trabzon'un yerel lezzeti tanıtıldı.
Rektör Çuvalcı'nın Açıklamaları
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, kente il dışından gelen öğrencilere hamsiyi tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Çuvalcı, "Öğrencilerimize şenlik havasında stantlar açtık. Bu organizasyon, öğrencilerin sosyalleşmesi ve etkinliklere katılması için oldukça önemli," dedi.
Öğrencilerin İzlenimleri
KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Seyhan, etkinliğin hem Trabzon'un kültürünü tanıtmak hem de öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak amacı taşıdığını ifade etti. Ayrıca, yeni gıda deneyimleri yaşamakta olan uluslararası öğrencilerin olumlu tepkiler verdiklerini vurguladı.
Öğrencilerden Gelen Yorumlar
Matematik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Samet Kement, arkadaşlarıyla birlikte katıldığı etkinlikte harika zaman geçirdiklerini, "Kulüpleri bir arada gezdik, Türkülere eşlik ettik ve ardından mangalda hamsi yedik. İlk kez denedim ve çok güzeldi," şeklinde konuştu.
Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) gerçekleştirilen "KTÜ'ye Hoş Geldin" etkinliğine katılan öğrenciler için 3 ton hamsi pişirildi.