
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un Ziyareti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 'Hala Yaşıyorum' sergisini ziyaret etti. Polat Piyalepaşa Çarşı'da gerçekleştirilen bu sergi, Filistinli sanatçıların eserlerinden oluşuyor.
Serginin Detayları
Bakan Ersoy'a, serginin küratörü Samed Karagöz eşlik etti. Ersoy, sergide eserleri bulunan Maisara Baroud, Khaled Hourani, Nabil Anani ve Sliman Mansour hakkında da bilgiler aldı.
Serginin Bölümleri
Sergi, üç farklı bölümden oluşmakta: 'Hala Yaşıyorum', 'Filistin Benim Vatanım' ve 'Ben Yıkılmayacağım'. Her bir bölüm, sanatın evrensel diliyle Filistin halkının direnişini ve yaşadığı zorlukları aktarıyor.
Bakan Ersoy'un Mesajı
Ziyaretinin ardından sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan Mehmet Nuri Ersoy, "Filistinli sanatçıların sesine, sanatın diliyle kulak verdik. Bu sergi, savaşın karanlığına rağmen insan ruhunun üretmeye, direnmeye ve anlatmaya devam ettiğini gösteriyor. Sanatın birleştirici gücüyle adaletin ve insanlığın yanında olmayı sürdürüyoruz." şeklinde ifadelerde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan ve Filistinli sanatçıların eserlerinin yer aldığı "Hala Yaşıyorum" adlı resim sergisini gezdi. Polat Piyalepaşa Çarşı'daki sergiyi ziyaret eden Bakan Ersoy'a, serginin küratörü Samed Karagöz eşlik etti.