
Kumköy Sahili'nin Yeniden Düzenlenmesi
Antalya'nın Aksu ilçesindeki lüks otellere yakın Kumköy Sahili, yaz aylarında inşa edilen çardakların yıkılmasının ardından yeniden temizlendi ve eski görkemine kavuştu.
Çardakların Yıkılması ve Temizleme Çalışmaları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aldığı yıkım kararı doğrultusunda, Aksu Belediyesi ekipleri, sahildeki çardakları kaldırdı. Çardak sahiplerine, malzemelerini toplamaları için bir hafta süre verildi. Süre sonunda geriye kalan tüm malzemeler, belediye ekipleri tarafından toplanarak sahil temizlendi.
Doğal Güzellik Geri Döndü
Çardakların kaldırılmasının ardından Kumköy Sahili, doğal haline dönerek balık tutmak ve ailecek vakit geçirmek isteyenler için daha cazip hale geldi. AA ekibi tarafından dronla kaydedilen yeni görüntüler, sahilin temizlenmiş ve düzenlenmiş halini gözler önüne serdi.
Yerel Halkın Görüşü
Kumköy Sahili'nin eski ve yeni halini kıyaslayan yerel sakinlerden Cevher Çakır, yapılan yıkımı desteklediğini belirtti. Çakır, "Geçmişte sahil çok dağınık ve kirliydi. Şu anki haliyle sahil çok daha hoş görünüyor. Eğer tekrar çardak yapımına izin verilecekse, belediye standart bir tasarım belirlemeli, böylece daha düzenli yapılar oluşturulabilir. Bugün burada balık tutmaya geldim ve sahilden büyük keyif aldım," şeklinde konuştu.
Antalya'nın Aksu ilçesinde 5 yıldızlı otellere yakın bölgedeki Kumköy Sahili, yaz aylarında tatil için kurulan çardakların yıkılmasının ardından temizlenerek eski güzel görünümüne kavuşturuldu.
Antalya'nın Aksu ilçesinde 5 yıldızlı otellere yakın bölgedeki Kumköy Sahili, yaz aylarında tatil için kurulan çardakların yıkılmasının ardından temizlenerek eski güzel görünümüne kavuşturuldu.