
Kütahya'da Lojistik Alanında Önemli Bir Toplantı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi, Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nın koordinasyonunda açılış yaptı. Kongre, lojistik ve tedarik zinciri alanındaki akademik ve bilimsel çalışmaların yanı sıra sektörel gelişmeleri de kapsayarak sektöre önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor.
Dijitalleşme ve E-Ticaret Teması
Kongrenin ana temasına dair bilgi veren LODER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, bu yılki odaklarının E-Ticaret Lojistiği olduğunu vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Murat Korçak ise Türkiye'nin lojistikteki durumunu değerlendirerek, sektörde yüz binlerce kurye bulunduğunu ve bu kişilerin kayıt altına alınmasının önemine dikkat çekti.
Son Veriler ve Gelişmeler
Korçak, Türkiye'de yaklaşık 550 bin kişinin kurye olarak çalıştığını belirterek, bu sayının kayıt altına alınması sürecinde gerçek rakamların ortaya çıkacağını ifade etti. Paket dağıtımı yapan şube sayısının 15 bin'in üzerinde olduğunu ve Türkiye'nin paket dağıtım sürelerinin Avrupa standartlarının üzerinde başarılı bir şekilde azaldığını belirtti. 2019 yılında Türkiye’de 1,7 milyar paket dağıtımı yapılırken, bu rakam 2023'te 6,3 milyar olarak gerçekleşmiştir.
Dijital İzleme Sistemleri
Korçak, lojistik firmalarının yüzde 67'sinin dijital izleme sistemine geçtiğini ve bu değişimin depolama sektöründeki stratejik önemini artırdığını belirtti. Yeniliklerin yanında e-ticaret lojistiği üzerine akademik ve sektörel oturumların düzenlendiği kongre, yarın sona erecek.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi" başladı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliğiyle bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi" başladı.