Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lavanta Yağının Faydaları, Zararları ve Tarifi

Lavanta yağı, stres, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunların tedavisinde kullanılır. Ağrı kesici etkisi vardır ve kas ağrıları, baş ağrıları ve migren gibi ağrıları hafifletir. Cilt sağlığı için kullanılır ve sivilce, egzama, sedef hastalığı gibi sorunları tedavi eder. Lavanta yağı genellikle güvenli olsa da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Tarifi ise taze lavanta çiçeklerini bir cam kavanoza koyup taşıyıcı yağ ekleyerek yapılabilir.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 13:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Lavanta Yağının Faydaları, Zararları ve Tarifi

Faydaları:

Lavanta yağı, stres, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunların tedavisinde kullanılır. Uyku problemlerine yardımcı olur. Ağrı kesici etkisi vardır ve kas ağrıları, baş ağrıları ve migren gibi ağrıları hafifletir. Anti-inflamatuar etkisi vardır ve iltihaplanmayı azaltır. Cilt sağlığı için kullanılır ve sivilce, egzama, sedef hastalığı gibi sorunları tedavi eder. Sindirim sistemi sorunlarını hafifletir ve iştahı artırır.

Zararları:

Lavanta yağı genellikle güvenli olsa da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hassas ciltlerde veya alerjisi olan kişilerde deri testi yapılması önerilir. Gözle veya ağızla temasında zararlı olabilir. Hamileler, emziren anneler ve çocuklar kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Tarifi:

Lavanta yağı elde etmek için taze lavanta çiçeklerini bir cam kavanoza koyun. Üzerine taşıyıcı yağ ekleyin ve kavanozu sıkıca kapatıp birkaç hafta bekletin. Son olarak yağı süzün ve kullanmaya başlayın. Masaj yağı, banyo suyu veya aromaterapi için kullanabilirsiniz.