Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Leylek Yavrusu Koruma Altında

Erzurum'da yalnız kalan leylek yavrusu koruma altına alındı, veteriner ekipler tarafından bakıma alındı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:38

Leylek Yavrusu Koruma Altında

Erzurum'da Leylek Yavrusunun Koruma Süreci Başladı

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Söğütlü Mahallesi'nde, yuvasında yalnız kalan bir leylek yavrusu, çevre sakinleri tarafından koruma altına alındı.

Durumun Bildirilmesi

Mahalle sakinleri, elektrik direğindeki yuvada yalnız kalan leylek yavrusunu, aynı zamanda kara yolunda ölmüş başka leylekler bulduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Erzurum Şube Müdürlüğü'ne bildirdi.

Yavru Leyleğin Bakım Süreci

Aras EDAŞ ekiplerinin yardımıyla yuvadan indirilen leylek yavrusu, DKMP'de görevli veteriner hekim Selçuk Albayrak tarafından teslim alındı.

Veteriner Hekim Selçuk Albayrak, leylek yavrusunun ilk müdahalesini yaparak bakımına başladı. Şırınga ile beslenme süreci devam ediyor.

Gelecek Planları

Albayrak, mahalle sakinlerinin leyleklerin varlığına dikkat çekerek, "Trafik kazasından dolayı cesetler buluyoruz. Durum bize intikal ettiğinde, yavru leyleği yuvadan indirip bakımına başladık," dedi.

Veteriner, leylek yavrusunun erişkinliğe ulaşana kadar bakım ve beslenmesine devam edeceklerini ve sonrasında doğaya salacaklarını belirtti.

Erzurum'da yuvasında yalnız kalan leylek yavrusu koruma altına alındı.

Erzurum'da yuvasında yalnız kalan leylek yavrusu koruma altına alındı.