Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lösemili Hastalar Derneği'nden Lenfoma Farkındalığı İçin Bisikletli Etkinlik

Lösemili Hastalar Derneği, lenfoma farkındalığı için pedal çevirdi; erken teşhisin önemi vurgulandı.

Yayın Tarihi: 12.09.2025 16:41
Güncelleme Tarihi: 12.09.2025 17:15

Lösemili Hastalar Derneği'nden Lenfoma Farkındalığı İçin Bisikletli Etkinlik

Lösemili Hastalar Derneği'nden Farkındalık Etkinliği

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla, Lösemili Hastalar Derneği (LÖSEMA) üyeleri, lenf kanseriyle ilgili bir farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk Orman Çiftliği'nden (AOÇ) Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bisiklet sürdü.

Etkinlik Detayları

Katılımcılar, AOÇ Gazi Park'ta bir araya gelerek bisiklet etkinliğine start verdiler. LÖSEMA Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, etkinlik sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Fevzi Altuntaş'ın Mesajları

Prof. Dr. Altuntaş, yaklaşık 14 yıldır lenfoma konusunda bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Lenfomanın önlenebilir bir hastalık olduğunu vurgulayarak, halkı erken teşhis konusunda uyardı.

"Lenfoma erken teşhis edilebilir. Erken teşhis, bazı lenfoma türlerinde yüzde 95'lere kadar varan başarı oranı sağlar. Eğer açıklanamayan ateş, kilo kaybı veya gece terlemesi yaşıyorsanız, mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun."

Sonuç

LÖSEMA üyeleri, ardından pedal çevirerek Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar sürdü. Bu tür etkinliklerin, lenfoma hakkında farkındalığı artırmada önemli rol oynadığı belirtiliyor.

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen "Lenfoma için pedalla" etkinliğinde...

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen "Lenfoma için pedalla" etkinliğinde katılımcılar, AOÇ Gazi Park'ta bir araya geldi. Lösemili Hastalar Derneği (LÖSEMA) üyeleri, lenf kanserine (lenfoma) dikkati çekmek amacıyla Atatürk Orman Çiftliği'nden (AOÇ) Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar bisiklet sürdü.

15 Eylül Dünya Lenfoma Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen "Lenfoma için pedalla" etkinliğinde...