Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Malatya'da Deprem Konutları İncelemeleri

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya'da deprem konutları ve inşaat alanlarını ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 25.10.2025 23:38
Güncelleme Tarihi: 25.10.2025 23:38

Malatya'da Deprem Konutları İncelemeleri

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya'da İncelemelerde Bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Malatya'da deprem konutları ile rezerv alanlarında incelemelerde bulundu. Valilikten alınan bilgilere göre, Karaloğlu, AFAD İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Afet Koordinasyon Toplantısı

Toplantıda Malatya Valisi Seddar Yavuz, TOKİ ve Emlak Konut tarafından belirlenen bağımsız bölümlerde imar ve inşa süreçlerinin sürdüğünü belirtti. Yavuz, "365 mahallede ve 1085 lokasyonda konut inşaatı devam etmektedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AFAD ve diğer ilgili kurumların destekleriyle ilimizdeki afet iyileştirme çalışmaları hızla ilerlemekte." şeklinde konuştu.

İncelemeler ve Ziyaretler

Toplantının ardından Karaloğlu, İkizce TOKİ Konutları'nda incelemelerde bulundu ve yüklenici firma yetkililerinden projelerin durumu hakkında bilgi aldı. Ayrıca, İkizce konutlarında yaşayan Çakırağa ailesini ziyaret ederek, aileye sıcak bir yuva temennisinde bulundu.

Malatya çarşı merkezi rezerv alanlarındaki inşaat faaliyetlerini yerinde izleyen Karaloğlu, yetkililerden projelerin ilerleyişi hakkında detaylı bilgiye ulaştı. Ayrıca, Doğanşehir Polat Mahallesi'ndeki afet konutlarını ziyaret eden Karaloğlu, burada inşaat çalışmalarını inceledi ve projelerin ilerleme durumunu değerlendirdi.

Doğanşehir'deki merkez rezerv alanında, Doğu ve Yeni Mahallelerinde yapılan 907 deprem konutu, 400 ticarethane, 5 fırın ve 18 ofisin bulunduğu inşaat sahasında da incelemelerde bulunan Karaloğlu'na, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Beytur ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu (sol 2), beraberinde  Malatya Valisi Seddar Yavuz...

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu (sol 2), beraberinde Malatya Valisi Seddar Yavuz (solda) ile birlikte deprem konutları ile rezerv alanlarda incelemede bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu (sol 2), beraberinde  Malatya Valisi Seddar Yavuz...