
Manisa'da Deprem Sonrası Gelişmeler
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşanan 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, Manisa'da hasar tespit çalışmaları süratle başlanmış durumda.
Valilikten Açıklama
Manisa Valiliği, deprem sonrası Valilik Kriz Merkezi'nin koordinasyonunda Afet Müdahale Planı'nın devreye alındığını duyurdu. İl genelindeki hasarın tespiti için saha çalışmaları başlatıldı ve bölgeye destek ekiplerinin gönderilmesi ile olası barınma ihtiyaçları için planlamalar yapıldı.
Arama Kurtarma Ekipleri Görevde
AFAD tarafından sağlanan 5 tam donanımlı arama kurtarma aracı ve 18 personel, hasar gören bölgelerde keşif ve müdahale etmek amacıyla görevlendirildi. Böylelikle, il genelinde hasar tespitine yönelik incelemeler başlatılmıştır. Şu an için, bir kısmı metruk olan toplam 60 yapı, deprem etkisi altında kaldığı gerekçesiyle incelemeye alınmıştır.
Barınma ve Destek Hizmetleri
Acil durumlar için Akhisar, Gördes, Demirci ve Kırkağaç ilçelerinde hazırlanan toplam kapasitesi 2 bin 577 yatak olan yurt ve tesisler, ihtiyaç halinde devreye girmeye hazır halde bekliyor.
Hasar Tespit Grupları Çalışmalara Devam Ediyor
Depremden etkilenen mahallelerde, 5 hasar ve zarar tespit grubunun 17 personeli, saha çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir. Akhisar, Soma ve Demirci ilçelerinde faaliyette bulunan 10 kişilik psikososyal destek ekibi ise, olumsuz durumu yaşayan vatandaşlarla görüşme yaparak destek sunmaktadır.
Yerel Halkın Yorumları
Akhisar ilçesine bağlı Akkocalı Mahallesi Muhtarı Muharrem Köse, "Büyük bir sarsıntı yaşadık," diyerek halkın endişeli olduğunu ifade ediyor. Köse ayrıca, eylem yapan ekiplerin mahalleye gelerek incelemelerde bulunduğunu ve Kaymakam ile diğer kurum müdürlerinin de durumu yerinde gözlemleyebilmek için geldiğini aktardı.
İzzet Akıncı, babasının evinde hasar oluştuğunu belirterek, eski evinin taş duvarlarının göçtüğünü dile getirirken, Harun Akdemir ise Kırkağaç’a bağlı Hacet Mahallesi'nde evinde göçük oluştuğunu ve deprem anında evde bulunmadığını ifade etti.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, Manisa'da hasar tespit çalışmaları yürütülüyor.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, Manisa'da hasar tespit çalışmaları yürütülüyor.