
Manisa'da Büyük Suç Operasyonu
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, tefecilik ve tehdit suçlamalarıyla iki suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda toplamda 11 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma ve Gözaltılar
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Alaşehir ve çevresindeki yaklaşık 60 çiftçiye borç vererek tefecilik yaptığı iddia edilen 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu örgütlerin, alacaklı oldukları çiftçileri tehdit ederek yaklaşık 150 milyon lira haksız kazanç sağladığı öngörülüyor.
Operasyon Detayları
Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nın KOM ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile birlikte Alaşehir, Sarıgöl ve Akhisar İlçe Jandarma Komutanlıkları'ndan 133 personelin katılımıyla 12 adrese eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda 11 zanlı yakalandı.
Ele Geçirilen Malzemeler
Gerçekleştirilen aramalarda, toplam değeri 3 milyon 622 bin 150 lira olan 30 senet, 124 boş senet, 560 bin lira değerinde 2 çek, 6 ajanda, 25 araç satış sözleşmesi, 11 tapu, 2 av tüfeği, 26 gram uyuşturucu madde, 18 cep telefonu ve çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.
Devam Eden Süreç
Gözaltına alınan 11 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ederken, bir şüphelinin ise arandığı bildirildi.
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde tefecilik ve tehdit iddiasıyla 2 suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda; 3 milyon 622 bin 150 lira değerinde 30 senet, 124 boş senet, 560 bin lira değerinde 2 çek, 6 ajanda, 25 araç satış sözleşmesi, 11 tapu, 2 av tüfeği, 26 gram uyuşturucu, 18 cep telefonu ile çeşitli dijital materyaller ele geçirildi.