Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Margarin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Uzmanlara göre, margarin bitkisel ve hayvansal yağlar ile suyun karışımından oluşan bir yağdır. İçerisindeki tatlandırıcılar ve diğer katkı maddeleri, yapısındaki vitaminlerin bozulmasına ve sağlık sorunlarına neden olabilir. Araştırmalar margarinin kalp hastalığı, kötü kolesterol ve şeker hastalığı gibi sorunlara yol açabileceğini göstermektedir.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 15:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Margarin Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Margarin Nedir?

Uzmanlara göre, geçmiş yıllardan bu yana günümüze kadar gelen margarin "oleo margarin" denilen bir yağdan üretiliyor. Bu yağ "bitkisel ve hayvansal" yağlar ile suyun karışımından oluşmakta ve içerisinde çözünmeyen karışımlar barındırmaktadır.

Margarin İçeriği

Ayrıca margarine tatlandırıcı özelliği kazandırmak için, sitrik asit, ekşimiş süt altı suyu ve yoğurt katılıyor. Bu materyallerin bir araya gelmesi yapısındaki vitaminlerin bozulmasına neden oluyor. Dolayısıyla bozulan vitaminler sağlık açısından ciddi sorunlar teşkil ediyor.

Margarin ve Sağlık

Araştırmalar, bu yağı kullanan insanların kullanmayan insanlara göre koroner kalp hastalığına yakalanma oranlarını %53 daha fazla olarak tespit etmiştir. Yapılan son araştırmalarda margarinin emziren annelerin süt kalitesinin azalmasına, kötü kolesterolün yükselmesine ve şeker hastalığı gibi tehlikeli sağlık sorunlarına davetiye çıkarmasına neden olduğu belirtilmiştir.