Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mehmet Akarca, Kamu Başdenetçiliği Görevini Devraldı

Mehmet Akarca, Kamu Başdenetçisi olarak görevi Şeref Malkoç'tan devraldı. Devir teslim töreninde önemli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 09.12.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 09.12.2024 16:02

Mehmet Akarca, Kamu Başdenetçiliği Görevini Devraldı

Mehmet Akarca, Kamu Başdenetçiliği Görevini Devraldı

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) olarak atanan Mehmet Akarca, görev süresi sona eren Şeref Malkoç'tan görevi devraldı.

Devir Teslim Töreni Düzenlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu tarafından Kamu Başdenetçisi seçilen Akarca için Kamu Denetçiliği Kurumu'nda (KDK) bir devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Malkoç, 8 yıl süren görev süresini tamamladığını belirtti ve Akarca'ya başarılar diledi. Malkoç, KDK'nin Türkiye'nin en genç kurumlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Önemli olan aziz milletimizdir. Önemli olan bu güzel millete faydalı olabilmek, milletin hakkını, hukukunu koruyabilmektir," ifadelerini kullandı.

Kurumun Başarıları ve Gelecek Hedefler

Malkoç, KDK'nin kararlarına uyma oranının %20'lerden %80'lere yükseldiğini ve bunun Avrupa Birliği ortalamasından yüksek olduğunu aktardı. Akarca ise, KDK'nin hak arama mekanizmaları açısından önemli bir rol üstlendiğini belirterek, vatandaşların hak arama süreçlerini kolaylaştırma çabası içinde olacaklarını dile getirdi. Akarca, "Kurumumuz gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların güvenini kazanmış ve sorunların çözümünde etkin bir rol üstlenmiştir," görüşünü paylaştı.

Akarca ayrıca, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun önceden başarıyla yürütülen çalışmalarının üzerine yeni hedefler koyarak ilerleyeceklerini ifade etti. Hak arama kültürünü yaygınlaştırmak için gençler, çocuklar ve dezavantajlı gruplara ulaşmaya devam edeceklerini belirtti. Üniversitelerdeki ombudsmanlık kulüplerini geliştirerek hak arama bilincinin güçlendirilmesine yönelik projelere imza atacaklarını vurguladı.

Sosyal Buluşmalar ve Dijitalleşme

Akarca, toplumun farklı kesimleriyle buluşma toplantıları düzenleyeceklerini ve yerinde halkı dinleme faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı. İnsan haklarına duyarlı bir yönetim anlayışını esas alacaklarını söyleyen Akarca, ulusal ve uluslararası platformlarda etkin roller üstleneceklerini belirtti. Ayrıca, başvuru süreçlerini daha hızlı ve şeffaf hale getirmek için dijitalleşme alanında yenilikçi adımlar atacaklarının altını çizdi.

Törenin sonunda, Malkoç ve Akarca birbirlerine hediyeler takdim etti ve görev değişimi gerçekleşti.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) seçilen Mehmet Akarca (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda...

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) seçilen Mehmet Akarca (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda düzenlenen törenle Şeref Malkoç'tan (solda) görevi devraldı. Akarca, törende Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez (sağda) ile selamlaştı.

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) seçilen Mehmet Akarca (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda...

Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) seçilen Mehmet Akarca (ortada), Kamu Denetçiliği Kurumunda düzenlenen törenle Şeref Malkoç'tan (solda) görevi devraldı. Akarca, törende Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez (sağda) ile selamlaştı.