Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Merdiven Çıkmanın Sağlık İçin Önemi

Merdiven çıkmanın güçlü bir yürüyüş biçimi olduğunu vurgulayan araştırmacı Brady Holmer, hareketsiz bir gün geçirenlerin merdiven çıktıklarında kasları açısından daha iyi bir protein sentezi gerçekleştiğini belirtiyor. Merdiven çıkmanın sağlıklı olduğu ortaya çıkan bu araştırma, evde ve ofiste merdiven kullanımını teşvik ediyor. Ayrıca, ağır sırt çantasıyla yürüyüş yapmanın da sağlıklı yaşam trendleri arasında yer aldığı ifade ediliyor.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 23:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Merdiven Çıkmanın Sağlık İçin Önemi

Merdiven Çıkmanın Güçlü Bir Yürüyüş Biçimi Olduğu

Araştırmacı Brady Holmer, merdiven çıkmanın güçlü bir yürüyüş biçimi olduğunu vurgulayarak, hareketsiz bir gün geçirenlerin merdiven çıktıklarında kasları açısından daha iyi bir protein sentezi gerçekleştiğini belirtiyor. Merdivenler, hareketsiz geçen zamanı kırmak için harika bir yol olup, metabolik faydalara ve kondisyon geliştirmeye yardımcı olabilir.

Evde, Ofiste Asansör Yerine Merdiven Kullanın

Günlük hayatta evde, ofiste ve diğer birçok yerde merdiven yerine asansörleri kullanıyoruz. Sağlık uzmanları, merdiven çıkmanın diz kapağı gibi eklemlere zarar verebileceğini söylese de aslında bu sağlıklı bir aktivite olduğu ortaya çıkmıştır. Spor antrenörü Sarah Aarons, sağlıklı yaşamak isteyenlere evde ve ofiste merdiven koşma alışkanlığı edinmelerini önermektedir.

Rucking Egzersizi İle Sağlıklı Yaşam

Son dönemde spor trendlerinin değişmesiyle birlikte egzersiz alışkanlığı olanlar için yeni bir seçenek ortaya çıkmıştır. Ağır sırt çantasıyla yürüyüş yapmak da spor dünyasının yeni trendleri arasına girmiştir. Rucking adı verilen bu egzersiz, sırta ağırlık vererek ritmik yürüyüş yapmaya dayanmaktadır. Bu egzersiz, tempolu yürüyerek ter atma amacı olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.