Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Banliyö Setleri Gaziantep’te Tanıtıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Gaziray elektrikli tren setlerini tanıttı, yerli üretimin önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 14:13
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 14:28

Milli Banliyö Setleri Gaziantep’te Tanıtıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Gaziantep’te Konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep’te düzenlenen Milli Banliyö Seti Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından geliştirilen Gaziray elektrikli tren setlerinin Türkiye’nin yerli raylı sistem teknolojisinde geldiği noktayı gösterdiğini belirterek, "Bu proje ile milli banliyö tren setlerimizi raylara çıkararak ithal etme dönemini geride bırakıyoruz. Gaziantep, bu yerli ve milli üretimin merkezi olacak," dedi.

Gaziray Projesi Hakkında

Gaziray, kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlarken, toplamda 112 kilometre yeni demir yolu hattı inşa edilmiştir. 16 istasyon ile şehir içi trafiğine de soluk aldıran bu projede, 25,5 kilometrelik güzergahta iki hızlı tren ve iki banliyö hattı bulunuyor.

Gaziantep’in Ulaşım Yatırımları

Son 23 yılda Gaziantep’in ulaşım ve iletişim altyapısına 124 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Uraloğlu, "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep Hızlı Tren Projesi ile seyahat süresini 6,5 saatten 2 saat 15 dakikaya indirmeyi hedefliyoruz," dedi.

Bakan Uraloğlu’ndan Açıklamalar

Bakan Uraloğlu, 2024 yılında Gaziantep Havalimanı’na ulaşan yolcu sayısının 3 milyona çıkmasının beklediğini vurguladı ve yerli üretimle ulaşım altyapı gücünün artırılacağını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Görüşleri

Görevdeki dostlarıyla birlikte Gaziantep Modeli’ni oluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Fatma Şahin, yerli ve milli tren setinde gösterilen çabaların önemine vurgu yaptı.

Program sonunda, bakan ve katılımcılar teslim edilen milli banliyö setini inceledi ve Uraloğlu, kokpite geçerek sürüş gerçekleştirdi. Törende, Gaziantep Valisi, siyasiler ve TÜRASAŞ Genel Müdürü de yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Gaziray Taşlıca Araç Bakım Merkezi'nde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Gaziray Taşlıca Araç Bakım Merkezi'nde düzenlenen Milli Banliyö Seti (Gaziray) Araç Teslimi ve Dinamik Yol Testi Başlangıç Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Gaziray Taşlıca Araç Bakım Merkezi'nde...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Gaziray Taşlıca Araç Bakım Merkezi'nde düzenlenen Milli Banliyö Seti (Gaziray) Araç Teslimi ve Dinamik Yol Testi Başlangıç Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.