
MSB'de Basın Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 8 Ocak 2025'te başlayıp devam eden 'tünel imha' faaliyetleri çerçevesinde önemli bilgilendirmelerde bulundu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde toplamda yaklaşık 121 kilometre uzunluğundaki tünellerin imha edildiğini açıkladı.
Terörle Mücadele ve Askeri Operasyonlar
Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütünün eylem kapasitesini sıfırlamak için sıkı bir şekilde operasyon ve arama-tarama faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyinde yakalanan 2 PKK’lı terörist, Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim oldu. Pençe-Kilit operasyonunda ele geçirilen malzemeler arasında çok sayıda silah ve mühimmat yer alıyor.
Uluslararası Konular Üzerine Açıklamalar
Aktürk, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına ilişkin uluslararası toplumun tutumunu değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kalıcı ateşkesin sağlanması ve egemen bir Filistin Devleti’nin kurulmasının bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Eğitim ve Tatbikat Faaliyetleri
Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değindi. 8-15 Nisan tarihleri arasında Orta Akdeniz’deki tatbikata katıldıklarını ve önümüzdeki günlerde farklı tatbikatların gerçekleştirileceğini kaydetti.
Yerli Savunma Sanayii ve Etkinlikler
Yerli savunma sanayisinin güçlendirilmesi adına yeni silah sistemlerinin envantere alındığını ifade eden Aktürk, ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenecek çeşitli etkinliklerden de bahsetti. Bu kapsamda, Deniz Kuvvetleri'nin 23 gemi ile liman ziyareti gerçekleştireceği duyuruldu.
Aktürk, 24 Nisan’da Çanakkale’yi ziyaret edecek Mehteran Birliği konserlerinin detaylarını da paylaştı. Şehitlerimizi anma etkinlikleri ile ulusal duyguların pekiştirileceği, gençlerin Türk milletinin geçmişine ve kahramanlıklarına sahip çıkacağı bir programın hazırlandığı belirtildi.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Isparta'daki 40'ıncı Komando Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Isparta'daki 40'ıncı Komando Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.