Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Muğla'da 62 Turizm Tesisinin Denetimi: 22'sine Kapatma Cezası

Muğla'da yapılan denetimlerde, 62 turistik tesisten 22'si kapatma cezası aldı. Turizm güvenliği artırılacak.

Yayın Tarihi: 01.09.2025 15:06
Güncelleme Tarihi: 01.09.2025 15:06

Muğla'da 62 Turizm Tesisinin Denetimi: 22'sine Kapatma Cezası

Muğla'da Turizm Tesisleri Denetimi

Muğla Valisi İdris Akbıyık, temmuz ayında gerçekleştirilen denetimlerde 62 turistik tesisten 22'si için kapatma işlemlerinin başlatıldığını açıkladı.

Denetimlerin Detayları

Valilik 75. Yıl Salonu'nda düzenlenen "Medya Buluşması" toplantısında konuşan Akbıyık, Muğla'nın huzurlu bir şehir olması adına kolluk kuvvetlerinin 7/24 çalıştığını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, yapılan denetimlerde toplamda 62 tesisin kontrol edildiğini belirten Akbıyık, bu tesislerden 22'sinin kapatılması için gerekli işlemlerin başlatıldığını kaydetti.

İdari Para Cezaları ve Diğer İşlemler

Akbıyık, jandarma ve emniyet güçlerinin temmuz ayındaki çalışmaları kapsamında 16 işletmeye ve 1 kişiye ceza uygulandığını, bir işletmeye ise tutanak düzenlendiğini bildirdi. Ayrıca, 18 yaşından küçükleri eğlence mekanlarına alan 5 işletmeye para cezası kesildi ve 3 işletmeye tutanak düzenlendi.

Yüksek sesle müzik yayını yapan veya ruhsatsız işletmelere de idari para cezaları uygulandı. Öte yandan, hayasız davranışlarda bulunan bir işletmeye tutanak düzenlendiği ve bir İngiliz vatandaşına yönelik adli işlemlerin gerçekleştirildiği aktarıldı.

Turizm Güvenliği ve Diğer Denetimler

Turizm güvenliği adına Sahil Güvenlik Komutanlığı, 1130 tekne ve yata denetim yaptı; bunlardan 115’ine yasal işlem uygulandı. İl Göç İdaresi Müdürlüğü, 44 otelde denetim yaparak 25 düzensiz göçmeni yakaladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gıda güvenliği amacıyla 1659, turizm güvenliği kapsamında ise 729 denetim gerçekleştirildi ve toplamda 25 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Muğla'da, Valilik 75. Yıl Salonu'nda "Medya Buluşması" toplantısı düzenlendi. Valisi İdris Akbıyık...

Muğla'da, Valilik 75. Yıl Salonu'nda "Medya Buluşması" toplantısı düzenlendi. Valisi İdris Akbıyık başkanlığındaki toplantıda jandarma, emniyet ve sahil güvenlik yetkilileri de hazır bulundu.

Muğla'da, Valilik 75. Yıl Salonu'nda "Medya Buluşması" toplantısı düzenlendi. Valisi İdris Akbıyık...