
Necmettin Erbakan'ın Anma Töreni
Eski Türkiye Başbakanı Necmettin Erbakan, vefatının 14. yılında kabri başında anılıyor. Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde, sevenleri toplandı.
Kabrinde Dualar Okundu
Etkinlikte, katılımcılar Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Saadet Partisi'nin Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, burada yaptığı açıklamada, Erbakan'ın Türkiye'deki özel konumuna dikkat çekti.
Erbakan'ın Mirası ve Hatırası
Ün, "Hayatımızda çok müstesna bir yeri var. Karakterimizin şekillenmesinde, bilincimizin inşasında onun kurduğu hareketin çok büyük bir katkısı var. Ona olan minnetimizi ifade etmek için her 27 Şubat'ta kabrini ziyaret etmeye geliyorum," ifadelerini kullandı.
Özlem ve Minnet Dolu Anlar
Erbakan'ın kabrini her yıl ziyaret ettiğini belirten İbrahim Kalaycı, "Bu ülkede çok cefalar çekmiş birisini gösterirseniz Erbakan'ı gösterirsiniz. Hayatı hep birileriyle mücadele etmekle geçti. Biz onu çok seviyoruz. Bunu hep söylüyorum, onun çektiği çileler ve cefalarla bu yollar açıldı," dedi.
Farklı Şehirlerden Ziyaretler
Kırklareli'nden gelen Erkan Ayer ise, İstanbul'a her geldiğinde Erbakan'ın kabrini ziyaret ettiğini ve onun, 28 Şubat'ın en büyük mağdurlarından olduğunu vurguladı. Ayer, "O bu ülkede yapılmaz denilenleri yaptı. Maaşlara yüzde 50 zam yaptı. Herkes onu hayırla yad ediyor," şeklinde konuştu.
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 14. yılında kabri başında anılıyor. Erbakan'ın vefatının 14. yılı dolayısıyla Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret edenler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, vefatının 14. yılında kabri başında anılıyor. Erbakan'ın vefatının 14. yılı dolayısıyla Zeytinburnu Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret edenler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.