
Nevşehir'de Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Nevşehir'de, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü ablukanın kırılması ve insani yardım ulaştırılması amacıyla, Küresel Sumud Filosu'na destek olmak için "Kararlılık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.
Yürüyüş Detayları
Yürüyüş, Nevşehir Filistin’e Destek Platformu tarafından organizasyon ile düzenlendi. Katılımcılar, şehrin Köprübaşı mevkisinde toplandı ve ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile sloganlar atarak Valilik önüne kadar yürüdü.
Açıklamalar ve Duygular
Platform sözcüsü Tuncay Sesli, yaptığı açıklamada, Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıktığını vurguladı. Sesli, bu filonun sadece insani yardımlardan ibaret değil, tüm insanlığın umudunu ve vicdanını da temsil ettiğini belirtti.
Sesli, ayrıca, İsrail'in gerçekleştirdiği hukuksuz eylemleri kabul edilemez bulduğunu ifade ederek, "Filistin davası, tüm Müslümanların ortak meselesidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ün özgürlüğü, onurlu bir barışın ön koşuludur," dedi. Yürüyüşlerinin, siyonist işgale karşı duruşlarının ve Filistinli kardeşlerinin bağımsızlık mücadelesine olan inançlarının bir simgesi olduğunu sözlerine ekledi.
Etkinlik Sonrası
Yürüyüş, Katılımcıların bir araya gelmesinin ardından düzenlenen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi. Etkinliğe, Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Nevşehir'de, İsrail'in soykırım yaptığı Gazze Şeridi'ne insani yardım girişini engelleyen ablukasını kırmak ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu'na destek amacıyla "Kararlılık Yürüyüşü" gerçekleştirildi.