Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Nilbar Güreş'in "Kadife Bakış" Sergisi Arter'de Açılıyor

Arter'de yarın açılacak olan "Kadife Bakış" sergisi, Nilbar Güreş'in sanat kariyerine dair önemli bir kesit sunuyor.

Yayın Tarihi: 10.09.2025 17:41
Güncelleme Tarihi: 10.09.2025 17:41

Nilbar Güreş'in "Kadife Bakış" Sergisi Arter'de Açılıyor

"Kadife Bakış" Sergisi Arter'de Ziyarete Açılıyor

Küratör Emre Baykal'ın sanatçı Nilbar Güreş ile işbirliği içinde hazırladığı sergi, yarın Arter 2. kat galerisiyle sanatseverlerle buluşuyor. Güreş, bu sergide erken dönem işlerinden yeni eserlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bir seçki sunuyor.

Sanatçının Söylemleri

Güreş, serginin ön izlemesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, "Çok yoğun bir sergi yapmadığımızı düşünüyorum. Aşırı yoğun bir sergi değil. Bunun dengesini çok iyi ve dozunda buldum." dedi. Sanatçı, sergide 1998 yılından bu yana yaptığı gravür, resim ve fotoğraflardan oluşan bir seçkiyi eserlerine dahil ettiğini belirtti. Pandemi döneminde oluşturduğu eserlerin de yer aldığı sergi, onun için büyük bir öneme sahip.

Küratör Emre Baykal'ın Değerlendirmesi

Küratör Emre Baykal, Güreş ile olan çalışmasının kendisi için hem öğretici hem de ilham verici olduğunu ifade etti. Baykal, "Sergiyi oluştururken sanatsal üretimin zenginliğine dair bütüncül bir bakış yakalamaya çalıştık." şeklinde konuştu. Ayrıca serginin isminin, sanatçının daha önce sergilemediği gravürlerden alındığını da ekledi.

Serginin İçeriği ve Teması

"Kadife Bakış" sergisinde resim, gravür, kolaj, fotoğraf, heykel ve video gibi çeşitli mecralarda üretilen çalışmalardan oluşan kapsamlı bir seçki yer alıyor. Sergi, insan ile doğa arasındaki sınırları belirsizleştiren sanat pratiğine odaklanıyor. Ayrıca, bir kitapla desteklenen sergi, Didem Uraler Çelik tarafından tasarlandı ve metinler Emre Baykal, Silvia Eiblmayr ve Lora Sarıaslan tarafından kaleme alındı.

Ziyaret Bilgisi

Sergi, 12 Nisan 2026 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Nilbar Güreş'in Türkiye'deki ilk kurumsal solo sergisi "Kadife Bakış" yarın Arter'in 2. kat...

Nilbar Güreş'in Türkiye'deki ilk kurumsal solo sergisi "Kadife Bakış" yarın Arter'in 2. kat galerisinde ziyaret edilebilecek.

Nilbar Güreş'in Türkiye'deki ilk kurumsal solo sergisi "Kadife Bakış" yarın Arter'in 2. kat...