
Ordu'da Tekstil Sektörünün Eleman İhtiyacı Karşılanıyor
Ordu'da, tekstil sektöründe çalışmak isteyenler için yeni bir fırsat sunuluyor. "Dokuma Konfeksiyon Makineci Kursu" projesi kapsamında, kentteki tekstil fabrikalarında iş imkanı sağlanıyor. Bu projeyi Altınordu Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR Müdürlüğü ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası birlikte hayata geçirdi.
Kursun İçeriği ve Sonuçları
Kurs, katılımcılara 10 hafta süresince makine dikişi, overlok ve reçme gibi alanlarda uygulamalı eğitim veriyor. Şu ana kadar kursu başarıyla tamamlayan 200 kişi, kentteki fabrikalarda işe başlama fırsatı yakaladı. Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Topal, bu kursların devlet ve özel sektör iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirtti.
Eğitimde Sahada Deneyim
Topal, kursiyerlerin eğitiminin sahada gerçekleştiğini, bu sayede daha hızlı bir şekilde sektöre adapte olduklarını aktardı. "Kursiyerler eğitimlerinin ardından fabrikalarda işlerine sorunsuz bir şekilde devam edebiliyor," diyen Topal, bu eğitimlerin özellikle kalifiye eleman sorununu çözmeyi amaçladığını belirtti.
Sektör Temsilcilerinin Görüşleri
Özgür Özay, bir tekstil fabrikasının yöneticisi, kursu desteklediklerini belirterek, "Kursiyerlere uzman ekiplerimizce eğitim veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayan herkese kapılarımız açık," şeklinde konuştu. Özay ayrıca, kadınların sektördeki önemine dikkat çekti ve bu projenin faydalı olduğunu vurguladı.
Kursiyerlerin Heyecanı
Kursiyer Esra Genç, aldıkları eğitim sayesinde iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşarken, Sevda Koç da eğitimden edindiği bilgilerle kendi ekonomik bağımsızlığını sağladığını ifade etti. Koç, "İlk başta dikiş makinesine oturmayı bile bilmiyordum. Şimdi kendi paramı kazanıyorum," diyerek duygularını dile getirdi.
Ordu'da tekstil sektöründe çalışmak isteyenler, "Dokuma Konfeksiyon Makineci Kursu" projesine sayesinde kentteki fabrikalarda iş imkanı buluyor. Proje kapsamında kursa katılanlar, kentteki tekstil fabrikalarında 10 hafta boyunca makine dikişi, overlok ve reçme gibi alanlarda uygulamalı eğitim alıyor.
Ordu'da tekstil sektöründe çalışmak isteyenler, "Dokuma Konfeksiyon Makineci Kursu" projesine sayesinde kentteki fabrikalarda iş imkanı buluyor. Proje kapsamında kursa katılanlar, kentteki tekstil fabrikalarında 10 hafta boyunca makine dikişi, overlok ve reçme gibi alanlarda uygulamalı eğitim alıyor.