Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Organları Temizleyen ve Bağışıklığı Kuvvetlendiren Besinler

Son yıllarda işlenmiş gıdalar, kızartma yemekler, asitli ve şekerli yiyecekler organları yormakla kalmıyor, yıpratıyor da. Beslenme hatalarının başında gelen bu hataya bir de yağ oranı yüksek gıdalar da eklendin mi safra keseniz tam bir düşman işgaline uğruyor. Sağlıksız gıdaların tüketilmesiyle birirken toksin maddeler de birçok hastalığı çağırıyor. Organları temizleyen, dahası bağışıklığı kuvvetlendiren besinlere haberimizde yer verdik.

Yayın Tarihi: 25.10.2023 22:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

Organları Temizleyen ve Bağışıklığı Kuvvetlendiren Besinler

Sağlıksız Besinlerin Zararları

Son yıllarda işlenmiş gıdalar, kızartma yemekler, asitli ve şekerli yiyecekler organları yormakla kalmıyor, yıpratıyor da. Beslenme hatalarının başında gelen bu hataya bir de yağ oranı yüksek gıdalar da eklendin mi safra keseniz tam bir düşman işgaline uğruyor. Sağlıksız gıdaların tüketilmesiyle birirken toksin maddeler de birçok hastalığı çağırıyor.

Organları Temizleyen Besinler

Organları temizleyen, dahası bağışıklığı kuvvetlendiren besinlere haberimizde yer verdik. Magnezyum içeren besinlerin başında gelen pancar, beta karoten, çinko ve kalsiyum açısından da zengindir. Karaciğere iyi gelen pancar, birikmiş toksinleri arındırır. Lif sayesinde de sindirim sistemini de rahatlatır. Kış mevsiminde tüketilmesi öneren pancar suyu şifa deposudur. Brokoli filizi içeridği lif sayesinde toksinlerin düşmanıdır. Salataya eklenmesi tavsiye edilir. MinerAl ve vitamin zengini karahindiba antioksidan özelliğiyle düzensiz besslenenler için kurtarıcıdır. Sindirim sistemine iyi gelen karahindiba karaciğeri de pırıl prıl yapar. Sarımsakın faydalarını hepimiz biliyoruz. Sabahları aç karnında bir tane tüketilmesi mutlaka önerilen sarımsak iltihap sökücüdür. Limon bağırsak arındırıcı özelliği muhteşemdir. Maydanoz, elma ile birlikte tüketilmesi safra sağlığı için harikadır. Bu karışım siz enerji verecektir. Safra kesesi için ilaç niteliğindedir. Ödem atılması için mutlaka önerilen kereviz tadı iyi olmasa da idrar söktürücüdür. Pektin içeriği sayesinde kabızlık karşısında iyidir. Bağırsakları çalıştırır. Omega 3 zengini keten tohumu içerinde omega 6 yağ asitleri de barındırır.