
Özel Güvenlik Görevlilerine Yıpranma Payı Talebi
Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, özel güvenlik görevlilerinin zorlu çalışma koşullarında görev yaptığını belirterek, 360 gün fiili çalışma için 60 gün yıpranma payı talep ettiklerini açıkladı.
Çağırıcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan Uğur Demirci ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 26-30 Haziran tarihleri arasında kutlanan Özel Güvenlik Haftası etkinliklerini duyurdu. Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 26 Haziran 2004'te yayımlanmasından dolayı bu tarihin önemli olduğuna dikkat çekti.
Özel Güvenlik Çalışanlarının Sayıları ve Sorunları
Ülke genelinde 383 bin 362 özel güvenlik görevlisi bulunduğunu belirten Çağırıcı, bunların 63 bin 254'ünün kadın olduğunu ifade etti. Güvenlik görevlilerinin kamuda saygınlık sorunu yaşadığını söyleyen Çağırıcı, özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik talepleri olduğunu dile getirdi.
Erken emeklilik talepleriyle ilgili olarak, çalışma sürelerine bağlı olarak emeklilik haklarının daha uygun hale getirilmesini istediklerini belirten Çağırıcı, “20 yıl çalışan bir arkadaşımız, 25 yıl çalışmış görünsün şeklinde bir düzenleme talep ediyoruz.” dedi.
ÖZGE Projesi ve Eğitimlerin Geliştirilmesi
Uğur Demirci, özel güvenlik görevlilerinin eğitim ve gelişim süreçlerinin daha etkili hale getirilmesi için Özel Güvenlik Eğitimlerinin Geliştirilmesi (ÖZGE) projesinin hayata geçirildiğini belirtti. Proje ile birlikte özel güvenlik alanında uzmanlaşmanın teşvik edileceğini vurguladı.
Demirci, yeni eğitim sisteminin beceri temelli ve uygulamalı olacağını, böylece çalışanların alanda sunmaları gereken hizmetlerde daha yetkin hale geleceklerini ifade etti. Güvenlik görevlilerinin maaşlarının düşük olduğunu da belirten Çağırıcı, eğitimlerin geliştirilmesi ile daha iyi ücretler talep ettiklerini söyledi.
Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı (solda) ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişi Uğur Demirci (sağda), 26-30 Haziran Özel Güvenlik Haftası dolayısıyla bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı (solda) ile Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Polis Başmüfettişi Uğur Demirci (sağda), 26-30 Haziran Özel Güvenlik Haftası dolayısıyla bir otelde basın toplantısı düzenledi.